Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb migránstábort számoltak fel Párizsban

Ányos Miklós

2020.01.28. 15:30

Több mint 1400 migránst szállítottak el kedd délelőtt a francia hatóságok egy sátortáborból Párizs északi részén, és azt ígérik, hogy valamennyi táborhelyet végleg felszámolják.

Jelentős rendőri biztosítás mellett összesen 1436 embert, köztük 93 gyereket szállítottak el buszokkal befogadóhelyekre és sportcsarnokokba a párizsi körgyűrű mentén felállított sátrakból és összeeszkábált kunyhókból. A táborlakók csak a személyes dolgaikat, egy-egy táskát vagy bőröndöt vihettek magukkal. Távozásuk után a matracokkal, kerékpárokkal, hulladékokkal teli saras terület egy elhagyatott nyomornegyedre emlékeztetett, amelyet a párizsi városháza által megbízott illetékesek takarítanak ki.

A 2015-ös menekültválság kezdete óta csaknem negyven tábor kiürítését rendelte el a prefektúra Párizsban. A legjelentősebb 2016 novemberében volt, akkor egyszerre 4 ezer embert vittek el. A rendőrök egy ideig a migránsok minden kísérletét megakadályozták arra, hogy letelepedjenek a parkokban és táborhelyeket alakítsanak ki, így egy ideig gyakorlatilag láthatatlanná váltak a párizsiak számára. Egy évvel ezelőtt azonban ismét több ezer migráns jelent meg a francia városokban, s ismét engedélyezte a rendőrség a letelepedésüket. A belügyminisztérium a közelmúltban viszont ígéretet tett arra, hogy minden táborhelyet felszámol a fővárosban 2019 végéig, ezt azonban eddig nem sikerült teljesíteni.

A belügyminisztérium a szálláshelyek felszabadítása érdekében a közelmúltban ígéretet tett arra, hogy felgyorsítja a menedékkérelmi eljárást, ennek érdekében a francia menekültügyi hivatal, az OFPRA a tervezett kétszáz helyett idén ezer új munkatárs felvételét hirdette meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére