Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb migránstáborban jelent meg koronavírus

888.hu - V4NA

2020.04.01. 22:18

Franciaországban sem jobb a helyzet, mint a görögöknél.

Reggel számoltunk be róla, hogy megjelent a koronavírus az egyik görögországi migránstáborban. Úgy tűnik, hogy ez nem egyedi eset, ugyanis Franciaországban is migránsok fertőződtek meg.

A V4NA nemzetközi hírügynökség szerint pár nap múlva kezdik a francia hatóságok a migránsok kitelepítését a calais-i táborból, ám most két bevándorlónak is pozitív lett a koronavírustesztje, akiket azonnal elkülönítettek a többiektől.

A francia hatóságok állandó szélmalomharcot vívnak a Calais-ban újra és újra megjelenő és letáborozó migránsokkal. A tengerparti város rendkívül népszerű a bevándorlók között, akik abban bíznak, hogy innen embercsempészek vagy kamionsofőrök átjuttatják őket Angliába. A francia kormány már többször is megpróbálta felszámolni a dzsungelnek is nevezett tábort, de mindhiába. Jelenleg is mintegy 600-650 migráns tartózkodik itt.

A migránstáborban összességében mintegy húsz, direkt erre a célra kialakított helyiség áll rendelkezésre arra az esetre, ha további megbetegedések is lennének. A két fertőzött bevándorlót ezekbe a létesítményekbe vitték.

Franciaországban szinte megállíthatatlan ütemben terjed a koronavírus, épp ezért a migránstáborok, ahol több száz ember él összezárva, kiemelt egészségügyi kockázatot jelentenek. Emiatt a hatóságok most arra törekednek, hogy mindet felszámolják. Március végén egy párizsi migránstábort ürítettek ki, a lakókat buszokkal szállították különböző befogadó helyekre, ahol az Orvosok Határok Nélkül (Médecins Sans Frontières) nevű civil szervezet munkatársai koronavírustesztet végeztek el rajtuk.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére