Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb migráns lopott a grenfelli tûzvész áldozatainak járó segélybõl

Forisek Ádám

2018.11.07. 12:18

Tavaly nyáron történt a londoni tûzvész, amely a Grenfell Towert sújtotta és nyolcvan halálos áldozatot követelt. Az áldozatok hozzátartozóinak, családtagjainak megsegítésére segélyezési alapot állítottak fel, amelybõl már nem elõször loptak a bevándorlók.

A londoni rendőrség számolt be a 38 éves Sharife Elouahabi esetéről, aki a grenfelli tűzvész áldozatainak járó segélyt lopta el pofátlan módon.

Elouahabi azt állította, hogy családjával a torony huszonegyedik emeletén lakott, ez azonban nem igaz: Kensingtonban élt, és igazából az égvilágon semmi köze nincs a toronyhoz.

A Grenfell Tower tavaly június 14-én gyulladt ki Londonban. Körülbelül 500-600 család élt a 24 emeletes toronyban, a tragédia nyolcvan ember életét követelte. A vizsgálatok kimutatták, hogy egy etióp taxisofőr hűtője gyulladhatott ki éjszaka, de kimutatták azt is, hogy a külső épületburkolat annyira gyúlékony volt, hogy nem is felelt meg az előírásoknak a hatósági tűzbiztonsági próbákon.

A migráns számára lakhelyet biztosítottak, valamint pénzbeli segítséget is kapott a segélyezési alaptól összesen 38 millió forint (!) értékben, és ami még ennél is döbbenetesebb: egy éven keresztül erre senki nem jött rá. 2017 júniusától 2018 júniusáig lopta a pénzt a tűzvészt követően. Akkor fedezték fel a csalást, amikor Elouahabi egy újabb ötmillió forintos segélyt akart felvenni átköltözésre hivatkozva.

A csaló migráns november huszadikán, kedden számíthat ítéletre.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére