Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb mészárlás és lövöldözés Londonban: a muszlim fõpolgármester még mindig nem akar lemondani

Bokor Gábor

2018.05.07. 12:00

A brit fõváros utcáin fényes nappal lövöldöznek és embereket késelnek meg. Az idei évben rekordszámú bûncselekmény történt már, ennek ellenére London pakisztáni származású polgármestere, Sadiq Khan továbbra sem tervezi, hogy lemond pozíciójáról.
LONDON, 12:00

A brit főváros utcáin fényes nappal lövöldöznek és embereket késelnek meg. Az idei évben rekordszámú bűncselekmény történt már, ennek ellenére London pakisztáni származású polgármestere, Sadiq Khan továbbra sem tervezi, hogy lemond pozíciójáról.

Csak vasárnap több súlyos bűncselekmény is történt a brit fővárosban: fényes nappal Délkelet-Londonban lövöldöztek, valamint halálra késeltek egy húszéves fiatalt Lutonban.

London Harrow nevű kerületében először egy 13, majd egy 15 éves fiatalt támadtak meg ebédidőben.

Alig néhány órával a brutális események után New Crossban, Délkelet-Londonban volt lövöldözés. Ekkor egy 22 éves fiatalembert lőttek le fényes nappal. A sérülteket kórházba szállították, állapotukról még nem adtak részletes tájékoztatást.

A vasárnap délutáni lövöldözés kevesebb mint huszonnégy órával azután történt, hogy Southwarkban, Dél-Londonban lelőtték a 17 éves Rhyhiem Bartont, aki azonnal meghalt. A fiú anyja vasárnap arra hívta fel a figyelmet, hogy az utcán folyó bandaháborúkat azonnal be kell szüntetni. Csak az idén – különböző támadások során – több mint hatvanan haltak meg a brit fővárosban.

Pretana Morgan szerint a fia tehetséges volt és építész akart lenni, azonban London annyira veszélyes, hogy inkább a biztonságba érdekében Jamaicába küldték.

Bartonnal több lövés végzett. A rendőrök azután találtak rá a holttestére, hogy a helyiek újabb lövöldözésről értesítették a rendőröket. Bár a mentősök és a rendőrök hamar a helyszínre értek, Barton életét már nem tudták megmenteni.

A nyomozás jelenlegi szakasza szerint egy utcai banda végzett a fiatallal, akik egy ezüst BMW-vel jártak fel-alá a negyedben. A bandatagoknál vadászpuska is volt.

A rendőrség nem véd meg minket, miattuk vagyunk életveszélyben, ezt a fiam példája is mutatja"

– mondta a gyászoló anya.

Barton keresztanyja szerint a fiút már korábban is megtámadták az utcai bandák, akkor "csak" kardokkal és bozótvágókkal támadtak rá. Hazáig futott akkor, ahova követték a felfegyverkezett bandatagok is.

Rhyhiemet akarjuk, meg akarjuk ölni őt, küldd ki!"

– szólították fel a fiú keresztanyját akkor.

A rendőrség szerint az esti órákban is történt egy késelés: Perivale-ben szólalkozott össze két ember, egy 43 éves férfit megkéseltek a szóváltást követően, súlyos állapotban szállították kórházba. A hétfő délelőtti tájékoztatás szerint az állapota egyelőre stabil.

Sadiq Khan, London pakisztáni származású polgármestere továbbra sem akar lemondani pozíciójáról. Korábban a városvezető azt mondta: a terrortámadások a nagyvárosok mindennapjainak részét képezik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére