Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb merényletek rázták meg Szíriát

Bokor Gábor

2018.12.12. 20:40

Nem csitul a háború.
DAMASZKUSZ, 20:40

Nem csitul a háború. 

Négy pokolgépes merénylet is történt szerdán Észak-Szíriában, a török támogatású szíriai felkelő csoportok ellenőrizte területeken. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint az első robbanást egy autóba rejtett pokolgép okozta a török határhoz közel fekvő Azáz városban. A robbanásban egy kislány meghalt és 18 ember megsebesült.

Ezt követően Aleppó tartomány egy vidéki településén, er-Rajban robbantottak, ahol nyolc civil sebesült meg. A merényletet, amelynek célpontja egy török postahivatal volt, motorkerékpárra erősített pokolgéppel hajtották végre. További két robbanást el-Báb városában követtek el, itt egy ember életét vesztette, további heten pedig megsebesültek.

A terrorcselekmények mögötti indíték egyelőre nem ismeretes, egy szervezet sem jelentkezett elkövetőként. A dpa német hírügynökség mindazonáltal rámutatott, hogy a robbantások egybeesnek Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdai bejelentésével, amely szerint Törökország hadereje néhány napon belül hadműveletet indít Észak-Szíriában az Eufrátesz folyótól keletre eső területen, amelyet az Egyesült Államok támogatta kurd milícia, a Népvédelmi Egységek (YPG) tart ellenőrzése alatt.

Törökország korábban két hadművelet is folytatott a YPG visszaszorítása érdekében: Eufráteszi Pajzs fedőnéven először 2016 augusztusától megtisztította északon az Azáz, Dzserablúsz, el-Báb városok alkotta háromszöget az Iszlám Államtól, valamint az YPG-től, majd idén januártól az Olajág nevű műveletben irányítása alá vonta a korábban kurdok ellenőrizte északnyugati Afrín várost és környékét. Ankara terrorszervezetnek és biztonsági fenyegetésnek tartja a YPG-t, amely szerinte a Délkelet-Törökországban tevékeny Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű terrorszervezet fegyveres szeparatistáinak szíriai szövetségese. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére