Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb kitiltás, Trumpék nem adják fel

888.hu

2017.03.21. 13:28

Az amerikai kormány kitiltotta a kereskedelmi járatok egy részérõl az utastérben használható, mobiltelefonoknál nagyobb elektronikus eszközöket. A határozatlan idejû kitiltás 8 közel-keleti és afrikai országot, összesen 9 légitársaságot és 10 repteret érint - tudta meg kormányzati forrásokból a Fox News.
WASHINGTON, 13:28

Az amerikai kormány kitiltotta a kereskedelmi járatok egy részéről az utastérben használható, mobiltelefonoknál nagyobb elektronikus eszközöket. A határozatlan idejű kitiltás 8 közel-keleti és afrikai országot, összesen 9 légitársaságot és 10 repteret érint – tudta meg kormányzati forrásokból a Fox News.

Az amerikai hírcsatornának nyilatkozó magas rangú kormányzati forrás aktív, sürgősségi törvénykiegészítésnek nevezte az intézkedést, amelyet olyan hírszerzési elemzések támasztanak alá, amelyek szerint a terroristák folytatni fogják a légi közlekedés elleni támadásaikat. Ezeket a támadásokat mindenki számára hozzáférhető elektronikus eszközökkel követnék el. Ugyanakkor, a döntést nem valamely konkrét fenyegetés megakadályozására hozták meg – emelte ki a tisztségviselő.

A nyolc érintett ország: Jordánia, Egyiptom, Törökország, az Egyesült Arab Emirátusok, Szaúd-Arábia, Kuvait, Katar és Marokkó. A felsorolt országokban működő 9 légitársaságot és 10 repterét érint a korlátozás.

Az elektronikus eszközök utastérből való kitiltása csak azokra a járatokra vonatkozik, amelyeknek úti célja az Egyesült Államok valamely városa. A laptopokat, tableteket, Kindle-öket, az iPadeket és a különböző hordozható videojátékokat érinti a korlátozás. Minden olyan elektronikus eszköz, amely nagyobb egy mobiltelefonnál, ki van tiltva az utastérből és a kézipoggyászban sem lehet szállítani. Csupán a leadott csomagokban lehet szállítani ezeket.

Az újságírók kérdésére a tisztségviselők elmondták, hogy a szigorításra az elmúlt évek eseményei adtak indokot. Egyrészt a 2015-ös Sarm es-Sejk-i eseményeket, valamint a szomáliai, brüsszeli és az isztambuli reptéren történt támadásokat említették.

2015-ben egy, az egyiptomi Sarm es-Sejkből Oroszországba tartó gépen valószínűsíthetően bomba robbant, a gép lezuhant és 224 személy életét vesztette a katasztrófában. Később az Iszlám Állam vállalta magára a merényletet.

A korlátozások mintegy 50 járatot érintenek naponta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére