Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb, kislányokat molesztáló bandát ítélt el a bíróság Nagy-Britanniában

888.hu

2019.10.26. 13:28

Az országban egyébként csak nemrég sikerült rájönni arra, hogy nem számít rasszistának az, aki elítél egy etnika kisebbségből származó bűnözőt.

Nem egy egyedi, elszigetelt esetről beszélünk!

Banaris Hussaint (36) egy, míg Umar Zamánt (31) és Samuel Fikrut (31) két-két erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt ítélte el a bíróság – olvasható a hivatalos rendőri nyilatkozatban. Rajtuk kívül még három – két 32 és egy 38 éves –, jogi okokból meg nem nevezhető férfira szabtak ki ítéletet.

Richard MacNamara főfelügyelő elmondta:

a férfiak aljas és kegyetlen bűncselekményeket követtek el, mivel szándékosan és többszörösen bántalmaztak három fiatal, sebezhető lányt a saját szexuális kielégítésük céljából.

A banda áldozatai 12 és 16 éves kor közötti lányok voltak.

A rasszizmus kártyája az aduász

Ezek a bandák több évtizeden keresztül, több ezer sebezhető lányt és fiatal nőt céloztak meg elsősorban a fehér középosztályból, azonban a rendőrség, az ügyészek, de még a helyi önkormányzatok sem voltak hajlandóak foglalkozni a jelenséggel. Mindez persze a rasszista kártyának köszönhetően történt így.

Sokak szerint az ügyek kivizsgálása és egyben a megerőszakolt lányok védelme azért maradt el, mert az elkövetők visszaélhettek etnikai és vallási hátterükkel, a végrehajtó szervek pedig attól tartottak, hogy ítéletük miatt rasszizmussal fogják vádolni őket.

Amikor viszont az Egyesült Királyságban az erőszaktevő bandák általi visszaélések óriási mértéke és ezzel együtt az állami hatóságok mulasztásai megjelentek a nyilvánosság előtt, a nemzeti vitában rögtön kiemelt figyelmet kapott a téma. Tanulmányok kimutatták azt is, hogy az erőszakoló bandák 84 százalékát pakisztáni származású, muszlim férfiak teszik ki. A témával kapcsolatos viták elsősorban arra irányultak, hogy jogos volt-e összekötni faji, vallási és kulturális hovatartozásokat az elkövetett bűntettekkel.

A válasz a társadalom részéről egyértelmű volt: ilyen esetekben szét kell választani a faji-vallási hovatartozást a bűntettől, és kimondták, hogy attól nem lesz valaki rasszista, mert elítél egy kisebbségből származó bűnözőt.

A rendőrség és az ügyészek most szépen lassan elkezdtek dolgozni azokon az ügyeken, amelyek felett oly sokáig szemet hunytak. Sok ezek közül egészen a nyolcvanas évekig nyúlik vissza.

A legutóbb elítélt banda tagjai összesen tizenkét rendbeli szexuális erőszak vádjával kerültek a bíróság elé.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére