Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb hajó, ami köp a törvényekre: partra szálltak Lampedusán a Mediterranea hajón utazó migránsok

Zelenka Dóra

2019.07.07. 15:00

Hiába tiltotta meg Matteo Salvini, mégis kikötött a Mediterranea nevű migránshajó, mely hajnalban a bevándorlókat is partra tette Lampedusa szigetén.

Salvini ugyan közölte, hogy senkit sem engednek leszállni a hajóról, de azt már megszokhattuk, hogy a migránshajók teljesen törvényen kívülinek érzik magukat. A Mediterranea Saving Humans segélyszervezet a Twitteren közölte, hogy a több mint 40 migráns „végül engedélyt kapott, hogy partra szálljon és ellátásban részesüljön”.

A hajót lefoglalta a rendőrség, és a kapitány ellen illegális bevándorlás elősegítése miatt eljárást indítottak.

A Sea-Eye német nonprofit szervezet szombat este közölte, hogy az Alan Kurdi nevű hajója, amely 65 bevándorlóval a fedélzetén ugyancsak Lampedusa felé tartott, irányt változtatott Málta felé. A máltai hatóságok azonban vasárnap szintén megtiltották a kikötést az Alan Kurdi számára.

Nem várhatunk addig, amíg szükségállapot alakul ki. Tudnunk kell, hogy az európai kormányok támogatják-e Olaszország álláspontját. Az emberi életek nem alku tárgyai

– írta Twitter-üzenetében az Sea-Eye. A szervezet szóvivője, Carlotta Weibl szerint egyelőre nincsen egészségügyi szükséghelyzet, de az emberek fizikai állapota gyenge.

A máltai haderő közben bejelentette, hogy vasárnap 50 bevándorlónak nyújtott segítséget, akik egy süllyedő hajón tartózkodtak a hivatalos mentési területükön a tengeren. Az embereket egy járőrhajó kimentette, és a tervek szerint vasárnap este érkeznek Máltára.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter nem engedi, hogy kikössenek az olasz kikötőkben a migránshajók, amelyeket jogosan azzal vádol, hogy valójában ösztönzik az illegális bevándorlást, semmibe veszik az olasz törvényeket és segítik az embercsempészetet. Olaszországban a múlt hónapban fogadtak el egy rendeletet, amely súlyos pénzbírsággal sújtja az ilyen civil szervezeteket, amennyiben engedély nélkül belépnek az olasz területi vizekre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére