Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb gyanúsítottja lehet a chemnitzi emberölésnek

Nagy Gábor

2018.09.04. 18:27

Ismert, a szászországi Chemnitzben komoly tüntetéssorozat kezdõdött, miután a gyanú szerint kettõ, egy iraki és egy szír migráns leszúrt egy 35 éves német férfit. Most a német sajtóbeszámolók szerint újabb gyanúsított után kutatnak a hatóságok.
CHEMNITZ, 18:27

Ismert, a szászországi Chemnitzben komoly tüntetéssorozat kezdődött, miután a gyanú szerint kettő, egy iraki és egy szír migráns leszúrt egy 35 éves német férfit. Most a német sajtóbeszámolók szerint újabb gyanúsított után kutatnak a hatóságok.

Újabb gyanúsítottat keresnek a németországi Chemnitzben kezdődött tüntetéssorozatot kiváltó emberölés ügyében Hans Strobl Szászország tartományi főügyész a drezdai tartományi gyűlésben (Landtag) elmondta, hogy egy Irakból származó menedékkérőt keresnek, és a chemnitzi városi bíróság utasítására nyilvános körözést adtak ki ellene.

 

Az emberöléssel eddig két férfit gyanúsítottak meg, az egyiket szíriai, a másikat iraki állampolgárként azonosították. Az ARD közszolgálati televízió beszámolója szerint most ellenőrzik személyazonosságukat. Az egyik gyanúsított, Alaa S. a szövetségi belügyminisztérium tájékoztatása szerint szíriai állampolgárságot adott meg, amikor 2015 szeptemberében a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) személyes meghallgatás nélküli – egy nyomtatvány kitöltésén alapuló – menedékjogi eljárást folytatott az ügyében és megadta neki a menedékjogot. (A BAMF felülvizsgálja az eljárást és ellenőrzi a megadott adatok valódiságát.) A másik gyanúsított, Yousif A. a menedékjogi eljárása során tartott meghallgatásán benyújtott egy iraki személyi igazolványt és több más dokumentumot, amelyek rossz minőségű hamisítványnak bizonyultak.

 

Horst Seehofer belügyminiszter elmondta, hogy az ügyben nem volt zökkenőmentes a hatóságok közötti kommunikáció, ezért lekésték azt a határidőt, amelyen belül a menedékkérőt visszajuttathatták volna Bulgáriába, hogy ott folytassák le a menedékjogi eljárását. A tárcavezető arról is szólt, hogy túl sokáig tartott a Yousif A. által benyújtott iratok ellenőrzése, ami annak tulajdonítható, hogy a BAMF-nak nincs elég szakembere erre a feladatra.

 

Az augusztus 26-ra virradóra történt késelés áldozata egy 35 éves német férfi, az első két gyanúsítottat másnap előzetes letartóztatásba helyezték. Az eset demonstrációk sorozatához vezetett a szászországi városban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére