Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb erõfitogtatásra készülnek az amerikaiak - Észak-Koreánál könnyen elszakadhat a cérna

Nagy Gábor

2017.11.24. 09:00

Az amerikai légierõ a legkorszerûbb vadászgépeit küldi Dél-Koreába a következõ hónapban, ahol egy jelentõs hadgyakorlaton vesznek részt.
SZÖUL/WASHINGTON, 09:00

Az amerikai légierő a legkorszerűbb vadászgépeit küldi Dél-Koreába a következő hónapban, ahol egy jelentős hadgyakorlaton vesznek részt.

Hat F-22 Raptort és négy F-35A Ligthning típusú vadászgépet küld a Pentagon a Vigilant Ace nevű hadgyakorlatra, melyet decemberben rendeznek Dél-Koreában. A négynapos gyakorlaton az amerikai gépek mellett a dél-koreai hadsereg is képviselteti magát.

Tavaly is megrendezték az ideihez hasonló hadgyakorlatot. Abban 16 ezer katona vett részt, és csak az amerikai haditengerészet több mint 200 gépet küldött a térségbe (F-16-osokat, A-10 Thunderboltokat, EA-18G Growlereket, F/A-18D-ket, C-130-asokat, KC-135 Stratotankereket és E-3B Airbone-okat). Idén azonban már az amerikai haditechnika csúcsát jelentő F-22-esek és F-35-ösök is részt vesznek a hadgyakorlatban.

A Pentagon célja egyértelmű:

Minden eddiginél nagyobb nyomás alá akarják helyezni a ballisztikus rakétákkal kísérletező észak-koreai kommunista rezsimet.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke a közelmúltban többször kifejtette Észak-Koreával kapcsolatos álláspontját, miszerint a Kim Dzsongunt minél hamarabb meg kell állítani. Most úgy tűnik, a gazdasági szankciókra koncentrál Washington, ezt az elnök kínai látogatása során is hangoztatta.

E mellett diplomáciai szinten is folyik a hadviselés, az USA ugyanis nemrég visszahelyezte Észak-Koreát a terrorizmust támogató államok listájára – amit az észak-koreai külügy ismét provokációnak titulált. Kérdés, hogy mikor szakad el a cérna az észak-koreai diktátornál.

(via Reuters, Yonhap)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére