Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb dokumentum bizonyítja: Brüsszel még több migránst hozna Európába

Bertha László

2019.05.21. 12:30

Brüsszel 170 oldalas tanulmányban próbálja bizonygatni, hogy a tömeges bevándorlás nélkül hanyatlásnak indulna a kontinens. A dokumentumot valamennyi képviselőhöz eljuttatták – írja a V4NA hírügynökség.

A bevándorláspárti dokumentumot a választási kampány kezdetén juttatták el minden képviselőhöz, melyet a Jean-Claude Juncker által vezetett Európai Bizottság rendelt meg, hogy „bizonyítsa”: a migráció nemcsak hasznos a „fejlődés” szempontjából, hanem annak hiánya egyenesen káros Európa szempontjából. Ennek következtében Brüsszel az európai jövő alapjának tartja a migrációt.

Fotó: AFP

Az Európai Parlament Hivatalos Kutatószolgálata (EPRS) által készített tanulmány „Az Európán kívüliek költsége a legális migráció területén” (The cost of non-Europe in the area of legal migration) címet viseli, egyfajta ideológiai munícióként szolgálva a bevándorláspárti politikusok számára a kampányban.

Az interneten bárki számára hozzáférhető dokumentumból pontosan látszik, hogy az Európai Unió bevándorláspárti erői nem tágítanak, már-már fétisszerűen hisznek a harmadik országokból érkező migráció fontosságában

– jegyzi meg a V4NA.

A tanulmány minden egyes fejezete a bevándorlás pozitív hatásait igyekszik bizonygatni, főképp annak gazdasági aspektusában. Állításuk szerint a milliószámra érkező migránsok nélkül minden összeomolhat Európában.

Ha az EU nem fogad egyetlen nemzetközi migránst sem 2060-ig, akkor a 28 tagállam össznépessége 75 millióval (14 százalékkal) lesz kevesebb.(...) Zéró bevándorlás mellett a munkaképességű korosztály 20 százalékkal lenne alacsonyabb. Zéró bevándorlás esetén az unió 28 tagállamának össz-GDP-jének növekedése 23 százalékkal lenne kevesebb, mint a migráció mellett prognosztizált 7 milliárdos bővülés esetén

– olvasható a brüsszeli dokumentum 20. oldalán.

Brüsszel álláspontja szerint tehát nem az európai emberek, hanem a migránsok az EU gazdasági sikerének legfőbb letéteményesei, ugyanis a munkásosztály csökkenő létszáma másképp nem pótolható. A kétkezi munkásállományt pedig a harmadik, főképp muzulmán országokból érkező bevándorlókkal töltenék fel, hogy ezzel maximalizálják az általuk elvárt GDP-növekedést, és feljavítsák a kontinens demográfiai mutatóit.

Fotó: AFP

A hírügynökség beszámolója szerint a dokumentum végig azt sulykolja, hogy a tömeges migráció magától értetődő és jó dolog, ezért élesen támadja azokat az országokat, akik ezt másképpen látják. Ezt írják:

A tagállamok különböző migrációs politikája aláássa az Európai Unió azon képességét, hogy bevonzza a területére harmadik országból érkező munkavállalókat. A migráció pozitívan hat a célországok gazdaságára, valamint javítja a demográfiai mutatóikat, a munkaerőpiaci számokat, és elősegíti az innovációt és a növekedést

– állítják a tanulmány 19. oldalán, majd később (23. oldal) így folytatják:

Az EU-nak egységes piaca van, ezért a szervezetnek egységesen kell eljárnia, hogy bevonzza a harmadik országból származó munkaerőt, főleg a magasan képzett munkaerőt. [...] Európai szinten kell többet tenni a migránsok munkaerő-mobilitása, a külföldi képesítésük más tagállamokban történő elfogadása és az érdekeiket szolgáló munkaközvetítésért a teljes egységes piacon.

Érdekesség, hogy még az államháztartás és költségvetés stabil helyzetét is a tömeges migrációval hozzák összefüggésbe. Mint írják (22.oldal): „Empirikusan bizonyított tény, hogy azok az országok, melyek gyorsan munkához juttatják a migránsokat, azok államháztartása stabilabb, legfőképpen hosszú távon”.

A dokumentum egésze ellentmondásoktól hemzseg, és nem vesz tudomást a valóságról, a migránsok siralmas elhelyezkedési statisztikáiról, valamint arról, hogy számos európai országban (például Görögországban vagy Spanyolországban) több millió európai ember vár arra, hogy munkához jusson. Az előbbi ország esetében a munkanélküliségi ráta 18,5 százalék, míg az utóbbinál 14 százalék.

A dokumentum teljes érvelése bevándorláspárti, más megközelítéssel nem is próbálkozik, az unió demográfiai és pénzügyi problémáit csak és kizárólag harmadik országokból származó migrációval kívánja megoldani. A 170 oldalas dolgozatban nem szerepel semmiféle alternatíva, amellyel ki lehetne váltani a tömeges bevándorlást – írja a V4NA.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Svédország egyik legdurvább no-go zónájában már röhögnek a rendőrökön a migránsok

A svéd főváros legbrutálisabb migránsgettójában évek óta nem javul a helyzet.

Idén is tart még az elmúlt 150 év legmelegebb öt éve

Idén is tart még az elmúlt 150 év legmelegebb öt éve

A Meteorológiai Világszervezet (WMO) előzetes adatai szerint a 2015 és 2019 közötti időszak a legmelegebb egymást követő öt év volt az időjárási feljegyzések 150 évvel ezelőtti kezdete óta, az átlaghőmérséklet ebben az időszakban világszerte 1,1 Celsius-fokkal volt magasabb, mint az 1850-1900 közötti időszakban.

A hajrában fordított Zalaegerszegen a címvédő Fradi

A hajrában fordított Zalaegerszegen a címvédő Fradi

A címvédő Ferencváros a hajrában két gólt szerezve 2-1-re nyert az újonc Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójából elhalasztott és vasárnap pótolt mérkőzésen.

Köves Slomó: Magyarországon ma a zsidó közösség biztonságban és nyugodalomban élhet

Magyarországon ma a zsidó közösség biztonságban és nyugodalomban élhet, büszkék vagyunk a múltunkra, hagyományainkra, és úgy gondoljuk, hogy Magyarországon és Budapesten nemcsak múltja, hanem jelene és jövője is van a zsidó közösségnek – mondta Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija vasárnap Budapesten, a közösség két új Duna menti zsinagógájának és két új tóratekercsének avatási ünnepségén.

Drogosokat és zsebeseket fogtak a bulinegyedben a rendőrök

Komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak Budapesten, az V., VI. és VII. kerületi szórakozóhelyeken, illetve a környékükön – közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.

Visszatértek a Kennedy-k, és egyből Trumpot támadják

Visszatértek a Kennedy-k, és egyből Trumpot támadják

Jelöltként indul a jövő évi szövetségi szenátusi választásokon Joe Kennedy III., a Kennedy politikus dinasztia tagja.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére