Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb csokor a világ vezető politikusainak gratulációiból, kivételekkel

888.hu MTI

2020.11.08. 09:30

A világ vezető politikusai gratuláltak a hétvégén Joe Biden demokrata párti elnökjelöltnek és Kamala Harris alelnökjelöltnek az amerikai elnökválasztáson elért sikerükhöz. Azért akadnak kivételek is.
„Gratulálok Joe Bidennek és Kamala Harrisnek. Joe, csaknem 40 éve ismerjük egymást, kapcsolatunk szívélyes, és tudom, hogy nagyszerű barátja vagy Izraelnek. Remélem, hogy veletek tovább tudom erősíteni az Egyesült Államok és Izrael közötti különleges szövetséget”

- írta Twitter-profilján Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

„Gratulálok Joe Bidennek és Kamala Harrisnek. Országaink közeli barátok, partnerek és szövetségesek. Világszinten egyedülálló a kapcsolatunk. Nagyon várom a közös munkát” – fogalmazott Justin Trudeau kanadai miniszterelnök.

„Az országaink közötti kapcsolat erős, és alig várom, hogy még szorosabb kapcsolatokat alakítsunk ki a Biden-kormányzattal (...). Számos kihívás áll a nemzetközi közösség előtt jelenleg, Joe Biden egységről szóló üzenete pedig jól pozicionál minket arra, hogy megbirkózhassunk ezekkel a kihívásokkal” – közölte Jacinda Ardern új-zélandi kormányfő.

„Gratulálok Joe Bidennek és Kamala Harrisnek, Ausztrália sok sikert kíván a hivatalban. Az Ausztrália és Egyesült Államok közötti szövetség mély és tartós, és a közös értékekre épült. Várakozással tekintek a közös munkára, miközben a világ számos kihívásával nézünk együtt szembe” – írta Scott Morrison ausztráliai miniszterelnök.

„Gratulálok az amerikai népnek és intézményeknek a demokratikus vitalitás kiemelkedő megnyilvánulásáért.

Készen állunk arra, hogy a megválasztott Joe Biden elnökkel dolgozzunk, és erősebbé tegyük a transzatlanti kapcsolatot. Az Egyesült Államok számíthat Olaszországra mint szilárd szövetségesre és stratégiai partnerre” – fogalmazott Giuseppe Conte olasz miniszterelnök.

„Gratulálok Joe Bidennek annak alkalmából, hogy megválasztották az Egyesült Államok 46. elnökévé (...). Szintén szeretnék gratulálni Kamala Harrisnek történelmi jelentőségű megválasztásáért az első női alelnöknek.

Hihetetlen példa és fontos példakép lesz a fiatal lányoknak világszerte, megmutatva nekik, hogy a nők és férfiak ugyanazokat a jogokat és lehetőségeket élvezik”

- vélekedett Alexander de Croo belga kormányfő.

„Szívből gratulálok Joe Bidennek és Kamala Harrisnek.

Várakozással tekintek a közös munkára a Japán és az Egyesült Államok közötti szövetség elmélyítése és annak érdekében, hogy biztosítsuk a békét, a szabadságot és a jólétet az Indiai- és Csendes-óceán térségében és azon túl”

- fogalmazott Szuga Josihide japán miniszterelnök.

„Most rajtam a sor, hogy gratuláljak Joe Bidennek és Kamala Harrisnek elnökké és alelnökké választásukért. Az értékek, amelyekre kapcsolatunkat építettük, nem is lehetnének erősebbek. Várakozással tekintek a közös munkára barátságunk elmélyítéséhez és ahhoz, hogy hozzájáruljunk (nemzetközi) közösséghez” – közölte Caj Jing-ven tajvani elnök.

„Gratulálok a megválasztott Joe Biden elnöknek, a barátnak és a megbízható partnernek egy jobb Irak építésének ügyében. Várakozással tekintünk a közös munkára annak érdekében, hogy elérhessük közös céljainkat, és megerősítsük a békét és a stabilitást az egész Közel-Keleten” – fogalmazott Barhám Száleh iraki elnök.

Alexander Van der Bellen osztrák államfő – számos ország vezetőjéhez hasonlóan – szombaton gratulált Joe Bidennek az elnökválasztáson elért sikeréhez.

Bellen üzenetében kiemelte az együttműködés fontosságát a klímaválság és a koronavírus-világjárvány ellen, továbbá közölte, hogy örömmel látja Washington visszatérését a párizsi klímakonferencia asztalához.

Sebastian Kurz kancellár gratulációjában szintén megemlítette a két a világproblémát, de kitért a terrorizmus elleni harcra is, amelyhez – mint írta – „közös fellépésre van szükség, az Európai Unió és az Amerikai Egyedsült Államok közti együttműködés mélyítésére.”

Mexikó elnöke szombaton közölte, hogy nem tud addig gratulálni az amerikai elnökválasztás győztesének, amíg nem ér véget minden jogi eljárás.

López Obrador döntését „politikailag megfontoltnak” értékelte sajtóértekezletén, amelyet a mexikói köztévé is közvetített. Szavai szerint jó a kapcsolata mind Donald Trump elnökkel, mind pedig Joe Biden volt alelnökkel, akihez már évtizedes személyes ismeretség fűzi.

A mexikói elnök gratulációja még jó ideig várathat magára, mivel Trump csapata számos jogi panasszal élt a választás lebonyolítását és tisztaságát kifogásolva.

Havannában dudálással és tapssal ünnepelték szombaton az amerikai elnökválasztás eredményét, remélve, hogy Joe Biden elnökségével ismét javulhatnak a kétoldalú kapcsolatok.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére