Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb beruházást hajt végre Miskolcon egy szingapúri vállalat

Ányos Miklós

2020.10.14. 21:28

Újabb beruházást hajt végre Miskolcon a Patec nevű szingapúri vállalat. Ez új munkahelyeket jelent, és a magyar autóipari beszállítói ágazatot is erősíteni fogja – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

A Szingapúrból jelentkező Szijjártó Péter elmondta: a Patec eddig is működött Miskolcon, alapvetően ablaktörlőkhöz gyártott eszközöket. Ez az autóipari beszállító most egy 1,7 milliárd forintos beruházást hajt végre a borsodi megyeszékhelyen, amihez félmilliárd forintos kormányzati támogatást kap. A beruházás 71 új munkahelyet teremt.

Ez nemcsak az autóipari beszállító vállalat kapacitását növeli meg, hanem az ipari robotok gyártásának és fejlesztésének első fázisát is jelenti.”

A miniszter elmondta, hogy a cég az egyik legnagyobb vállalatcsoport Szingapúrban – a hadiiparban is tevékenykedik –, és előrehaladott tárgyalásokat folytat a Rábával arról, hogy a magyar járműgyártó futóműveket szállítson a cég járműveihez.

Továbbá arról is zajlanak egyeztetések, hogy a szingapúri vállalat komplett harci járművek gyártását hozná Magyarországra a Rábával közös vállalkozásban

– ismertette Szijjártó Péter.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére