Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új-Zélandról elindul az utolsó gép, amely ott rekedt németeket szállít haza

888.hu

2020.04.13. 09:00

Elindul hétfőn Új-Zélandról az utolsó repülőgép, amely a szigetországban rekedt németeket szállítja haza a koronavírus-járvány miatti korlátozások közepette, ennek tiszteletére az aucklandi Sky Towert a német nemzeti színekkel világítják ki.

A Lufthansa légitársaság egy A380 típusú gépe 500 német utassal száll föl hétfőn este a városból. A déli félteke legmagasabb épületének kivilágítását a német-új-zélandi kereskedelmi kamara kérte a német turisták és vendégmunkások támogatása jeléül. A tornyot rendszeresen kivilágítják különböző alkalmakra.

A kamara elnöke, Monique Surges a dpa hírügynökségnek elmondta, hogy a világjárvány kezdetén mintegy 200 ezer német rekedt külföldön, és közülük messze a legtöbb – körülbelül 12 ezer – Új-Zélandon. A németek a szigetország minden részében szét voltak szóródva, sokan az eldugott helyeken élvezték a szabadságukat, mások dolgoztak alkalmi munkahelyeken. Sokan szerettek volna maradni, de a jelen körülmények között bizonytalanná vált a munkájuk, a szállásuk. A két kormány tárgyalásainak eredményeképpen 14 Lufthansa és 12 Air New Zealand-gép szállította őket haza, naponta 1200 embert.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére