Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új választást akar a németek többsége

Pörge Béla

2017.11.21. 10:58

A koalíciós tárgyalások zátonyra futása után a választók zöme új választást szeretne, amivel a Zöldek járnának a legrosszabbul.
BERLIN, 10:58

A koalíciós tárgyalások zátonyra futása után a választók zöme új választást szeretne, amivel a Zöldek járnának a legrosszabbul.

A napokban végleg eldőlt, hogy nem lesz Jamaica-koalíció Németország élén. A CDU/CSU, az FDP és a Grünen (Zöldek) vezetői nem tudtak megegyezni, így most minden kezdődhet elölről.

Egy friss felmérés szerint a németek 45 százaléka új választást akar. Angela Merkel hétfőn szintén arról beszélt, hogy egy megismételt voksolás lehet a megoldás a kialakult helyzetre — írja a Focus.

A második legnépszerűbb variáció egy újabb nagykoalíció, ezt 27 százalék támogatná, míg egy kisebbségi kormányt mindössze a választók 24 százaléka tartana jó ötletnek.

Szintén ebből a felmérésből az is kiderült, hogy egy új választással a Zöldek járnának a legrosszabbul. A párt támogatottsága valamivel több mint három százalékot csökkent a szeptemberi választás óta, így 12 százalék körüli eredményre számíthatnak a Zöldek.

Ilyen eredményt várhatnak az AfD-ben is, minimális csökkenés után a bevándorlásellenes párt is 12 százalékon áll, míg az FDP 10 százalékra esne vissza. Utóbbi érdekes, ugyanis ez is egy kis csökkenés annak ellenére, hogy a választók többsége nem ért egyet a párt vezetőjével, Christian Lindnerrel a tárgyalások feladásának kérdésében.

A szélsőbaloldali Die Linke (Baloldal) továbbra is 9 százalékon áll. A nagyobb pártok közül az SPD valamelyest erősödött, míg a CDU/CSU gyengült, de így is 31 százalékon áll, ami tíz százalékkal több az SPD támogatottságánál.

További érdekesség még, hogy a politikai válság ellenére a a CDU és a CSU szavazóinak 49 százaléka véli úgy, hogy Angela Merkelnek kell indulnia az unió színeiben a lehetséges újabb választáson is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére