Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új táborok migránsoknak Spanyolországban

888.hu

2021.01.28. 10:00

Spanyolország új táborokat nyit az okmányokkal nem rendelkező migránsok számára a Kanári-szigeteken. A lépés válasz az Afrikából elvándorlók folyamatos érkezésére.

Az északnyugat-afrikai Kanári-szigetekre érkezők számának jelentős növekedése miatt a spanyol hatóságok megkezdték néhány migráns sátrakban való elhelyezését a szigetcsoport legnagyobb szigete, Gran Canaria két táborában.

Február közepén további négy tábort nyitnak meg Gran Canaria, Tenerife és Fuerteventura szigetén, legfeljebb 7000 migráns számára

– jelentette a Reuters hírügynökség.

A migránsokat eleinte olyan sátrakban helyezik el, amelyeket nem használt katonai létesítményekben állítottak fel, és szabadon beléphetnek és távozhatnak. A tisztségviselők szerint a sátrak menedéket nyújtanak a migránsoknak, amíg arra várnak, hogy elszállítsák őket a szigetről, és amíg menedékkérelmüket feldolgozzák – írja a Reuters. A sátrakat később állandó létesítményekre kell cserélni – írja az ügynökség.

A kormány szerint Spanyolország nem akarja a migránsokat a szárazföldre szállítani, mert ez újabb migránsokat ösztönözhet arra, hogy megpróbáljanak bejutni Európába.
De a spanyol menekültügyi tanács szóvivője, Txema Santana szerint ez helytelen megközelítés.

„Az emberek olyan fogadóterületen történő felhalmozása, mint a Kanári-szigetek, semmi pozitívumot nem eredményez a helyi lakosság vagy a migránsok számára, mert ez megnehezíti a jogokhoz való hozzáférést” – mondta.

Santana szerint a kormány túl későn járt el, nem egyeztetett a helyi hatóságokkal, és nem biztosított megfelelő életkörülményeket a táborokban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére