Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új módszerrel próbálják meg a migránsok a határátkelést

Bokor Gábor

2018.12.15. 16:00

Most az autószállító kamionok a célpontok.

Érdekes képsorok kerültek nyilvánosságra arról, hogyan próbálnak meg a migránsok átjutni valamely nyugat-európai országból Nagy-Britanniába. A felvételek szerint a bevándorlók új célpontjai az autótrélerek, melyekre felcsimpaszkodnak, bemásznak az új autókba és ott kényelmesen próbálják végrehajtani az illegális határátlépést. 

Nem egyedi eset az, hogy a migránsok a kamionokat veszik célba, legtöbbször a többtonnás járművek csomagterében próbálnak átjutni, azonban az autóba mászás új műfaj. 

Maguk a migránsok mutatják meg, mekkora bulika átgázolni a határokon

A "menekültek" teleposztolják a közösségi oldalakat olyan szelfikkel, mikor épp egy járművön csempészik át őket.

A belga autópályán haladó kamionosok vették észre és filmezték le, amint egy Nissanokat szállító kamionra másztak fel a migránsok, akik vadul kapálózni kezdtek, mikor észrevették, hogy a jármű nem a számukra kedvező desztináció, Nagy-Britannia-felé haladnak, hanem Hollandia irányába. A bevándorlók abban bíztak, hogy az autószállító majd valamelyik kikötőből átviszi őket Nagy-Britanniába, azonban ez nagyon nem így történt. 

A holland sajtó is felkapta az ügyet, ők arról írnak, hogy az utóbbi időben rendszeresek az autószállítók elleni támadások, sokszor felmásznak a migránsok az értékes rakomány közé és ezt csoportosan csinálják már.

Gyakran látok bizarr dolgokat az utakon, de ez extrém volt. Épp mellettem haladt ez az autószállító, mikor azt láttam, hogy a méregdrága autók ajtajai egyszer csak kinyílnak és valaki nagyon lengeti a karját"

– mesélte Ingo van Leewen, a felvételt készítő kamionos. 

A brugge-i ügyészi hivatal óva inti a bevándorlókat attól, hogy rendszeresen felmásszanak az új autókba, ugyanis minden határátlépés előtt a határőrök átvizsgálják a járműveket, így biztos a lebukás. 

Érdekesség, hogy Franciaország mellett Belgiumban is olyan rossz a helyzet a bevándorlók miatt, hogy a holland fuvarszervezők szakszervezete felhívta a tagok figyelmét, hogy a kamionokkal ne álljanak meg Belgiumban, mert országszerte nagyon magas annak a veszélye, hogy az illegális bevándorlók megtámadják a járművet és annak rakományát. 

Sajnos Belgiumban nagyon kevés olyan hely van, ahol garantálni tudják az áru, a jármű és a sorőr biztonságát"

– mondta Cleo Vissers, a szervezet szóvivője. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére