Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új elnököt választ(ott) az Amerikai Egyesült Államok – 7. rész

Párkányi Eszter az Alapjogokért Központ elemzője

2021.01.07. 19:18

Joe Biden, az USA leendő, 46. elnöke egy rendkívül megosztott társadalmat fog örökölni. Nem véletlen, hogy Biden beszédeiben békejobbot nyújtva rendszeresen arról szónokol, hogy meg kell gyógyítani a nemzet lelkét, be kell temetni az árkokat és továbblépni a múlton. A Demokrata Párton és annak holdudvarán belül azonban nem mindenki gondolkodik hasonlóan: sokan már a választás utáni pár napban elkezdték fenyegetni Trump több mint 70 milliós táborát, mind az adminisztrációban dolgozókat, mind a republikánus választókat. Ismerős? Mintha Magyarországon is találkoztunk volna már hasonlóval.

 

Gyógyulás vagy megtorlás?

Elsőként a demokraták szélsőbaloldali szárnyának üdvöskéje, Alexandria Ocasio-Cortez kapott vérszemet: Twitter-oldalán arra szólította fel a követőit, hogy mentsenek le írásokat, képeket, közösségi média posztokat, melyeket a Trump-szimpatizánsok osztottak meg. Mindezt azzal a céllal, hogy a jövőben ne kerülhessék el a felelősségre vonást, amiért Trumpra szavaztak, vagy az ő adminisztrációjában vállaltak tisztséget. A felhívásnak eleget téve egy ismeretlen csoport létrehozta a „Trump Accountability Project” (Trump Felelősség Projekt, röviden TAP) nevű kezdeményezést, melynek keretén belül elkezdték listázni az „ellenségeket”, többek között azért, hogy megnehezítsék a közigazgatásból távozó dolgozók munkakeresését. A honlapon kifejezetten fenyegető üzenet szerepelt, miszerint nem szabad elfelejteni, kik voltak azok, akik Trumpra szavaztak, akik részt vettek a kormányzásban, és akik pénzügyileg támogatták – ők tehát mind közellenségek bizonyos demokraták szemében. Az oldal azóta megszűnt, a visszavonás okaként Biden egységre felszólító beszédét jelölték meg, de az általuk összeállított listát mások már lementették addigra az utókornak.

De vannak olyanok, akik a listázásnál is tovább mennének. Bernie Sanders szélsőbaloldali demokrata politikus előválasztási kampányának egyik szervezője, Kyle Jurek a konzervatív oknyomozó Project Veritas egyik inkognitóban lévő munkatársának nyilatkozott. Sanders elmondta, hogy szerinte Sztálinnak jó oka volt a gulágok kialakítására, amik ráadásul „nem is voltak olyan rossz helyek”, mert szerinte ott az emberek megfelelő fizetést kaptak, a munkatáborok pedig „csupán” átnevelő táborok voltak. Igen, jól értjük: a nyíltan marxista Sanders kampánytanácsadója úgy véli, hogy a gulág nem olyan kegyetlen munkatáborrendszer volt, ahol az embereket rossz körülmények között, élelem- és egészségügyi ellátás nélkül halálra dolgoztatták. Jurek még ennél is tovább megy, amikor kijelenti: szerinte az USA-nak dollármilliárdokat kell majd átnevelésre költenie, hogy a Trumpra szavazó „nácikat” megregulázzák.

Az persze nyilvánvaló, hogy egy 21. századi nyugati demokráciában a fizikai megtorlás, a testi fenyítés elképzelhetetlen. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a bosszúvágytól égő baloldaliak megpróbálják majd megtalálni a módját annak, hogy ellehetetlenítsék „ellenségeiket”, vagyis a másként gondolkodókat. Trump szavazói és munkatársai mára nemkívánatos személyek lettek az USA-ban, akiken meg kell torolni az elmúlt négy évet, elsősorban a „cancel culture”, vagyis az elhallgattatás révén. Érdemes feltenni azonban a kérdést, hogy tulajdonképpen mi is Trump és szavazóinak bűne? A koronavírus-járvány kitörése előtt rohamosan fejlődő gazdaság, vagy éppen a rekord alacsony munkanélküliség? Az Iszlám Állam terrorszervezet megfékezése? A közel-keleti békemegállapodások tető alá hozatala? Netalán az, hogy elődeivel ellentétben nem indított háborúkat? A kérdések természetesen költőiek: a demokraták szemében Trump legnagyobb bűnei közé tartozik, hogy politikailag nem korrekt, valamint hogy az USA és annak polgárai érdekeit szem előtt tartva lassította az illegális migrációt (potenciális szavazóktól megfosztva ezzel a Demokrata Pártot) és a liberális globalista ideológiai törekvéseket.

Ez a fenyegetőző hangnem sajnos a magyar jobboldali szavazók és politikusok számára sem ismeretlen. Nem szabad elfelejtenünk ugyanis, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem struktúraváltása és az új vezetés körül kialakult konfliktus kapcsán a baloldal ismét kimutatta a foga fehérjét. Gyurcsány Ferenc, aki mostanában teljesen más arcát mutatva a szeretetről szónokol, a nyáron még azzal fenyegette Vidnyánszky Attilát, s egyben mindenkit, aki az Orbán-kormányt támogatja, hogy egy kormányváltás esetén földönfutóvá válnak majd, és „nem lesz árokbetemetés”. Bródy Gábor, az MSZP V. kerületi önkormányzati képviselője egyenesen odáig ment, hogy deportálással fenyegette meg a Nemzeti Színház főigazgatóját. És bár természetesen felháborítóak az ilyen és ehhez hasonló kijelentések, mégis azt mondhatjuk, nincs ezekben semmi meglepő. Patkányozás, fehér keresztény rémisztő képződmények, lámpavasak, IFA-platók, fenyegetőzések. Úgy fest, ez az internacionalista baloldal sajátos jellemzője.

(Alapjogokért Központ)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fegyőr a magyar focit szarozza, Karácsony pedig újabb hazudozásba kezdett

Fegyőr a magyar focit szarozza, Karácsony pedig újabb hazudozásba kezdett

Szurkolólázban ég az egész főváros, Biden Oroszországot fenyegeti és a baloldali szabotázs ellenére is sikeresen megszavazták a pedofilellenes törvénycsomagot.

A portugálok az utolsó tíz percben döntötték el, 3-0 az Európa-bajnoknak

84 percig tartotta magát a magyar csapat, majd a portugálok nem kegyelmeztek. Az eredmény nem tükrözi, hogy mi történt a meccsen. Jól harcoltatok srácok, büszkék vagyunk rátok!

Egészségügy: Gyurcsány magyarszívató ostobaságai

Egészségügy: Gyurcsány magyarszívató ostobaságai

Ne vessen meg a kedves olvasó, de legutóbb nagyon odavoltam Gyurcsány parlamenti felszólalásától. Ha rajtam múlt volna, én is azt tanácsoltam volna neki, csak rajta, rajta, beszéljen részletesen arról, hogy kormányra kerülésük esetén ismét bevezetnék a fizetős egészségügyet. Jelezve, hogy tényleg a múlt akar visszatérni Magyarországra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére