Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új vírusvariánsok elleni vakcina gyártásába kezd az AstraZeneca

888.hu ; MTI

2021.02.03. 16:20

Hamarosan, várhatóan még az idén elkészül a koronavírus elleni oltóanyagok új generációja, amely az újonnan felbukkanó vírusvariánsok ellen használható – jelentették ki szerdai londoni sajtótájékoztatójukon az AstraZeneca brit–svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem vezető szakértői.

Az online fórumként megtartott tájékoztatón elhangzott az is, hogy a gyógyszeripari csoport és az angliai egyetem közös fejlesztésű vakcinája az előzetes vizsgálati eredmények alapján

teljes védelmet nyújt a kórházi kezelést igénylő súlyos megbetegedések kialakulása, illetve a halálozás kockázata ellen.

A tájékoztatón megerősítették, hogy az Oxford/AstraZeneca-vakcina 67 százalékig terjedő hatékonysággal képes megelőzni a koronavírus-fertőzés továbbadását, vagyis komoly mértékben tudja lassítani a járvány terjedését.
Arra a kérdésre, hogy mikor lehet számítani az új vírusvariánsok ellen kidolgozott oltóanyag-változatra, Mene Pangalos, az AstraZeneca kutatási alelnöke azt mondta: a vállalat célja az, hogy ez az új generációs oltóanyag már idén ősszel rendelkezésre álljon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére