Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Úgy osztogatná az állampolgárságot a migráns gyerekeknek az olasz baloldal, mint a cukrot

Nagy Gábor

2019.10.02. 17:28

Bevándorláspárti fordulat Itáliában.

Baloldali bevándorláspárti konszenzus látszik kibontakozni a Demokrata Párt (PD) által sürgetett Ius Culturae nevű törvényjavaslat körül, amely a migránsok gyermekei számára tenné lehetővé az olasz állampolgárság megszerzését – írta szerdai számában a Magyar Hírlap.

Az újdonsült olasz baloldali kormánykoalíció (Öt Csillag Mozgalom – PD) mindent megtesz annak érdekében, hogy hátuk mögött hagyják a korábbi, Matteo Salvini által hozott bevándorlásellenes intézkedéseket.

Olaszország kikötőit már megnyitották, most pedig az állampolgárságot osztogatnák a bevándorláspárti erők. A fentebb említett jogszabálytervezet egyébiránt csütörtökön kerül a törvényhozás elé, s bár a baloldal (Giuseppe Conte kormányfővel karöltve) alapvetően egyetért abban, hogy a tizenkét év alatti migránsgyermekek számára (biztonsági okokra, integrációs lépésként hivatkozva) megadják az állampolgárságot, a nagyobbik kormánypárt vezetője, Luigi Di Maio legszívesebben elhalasztaná a tervezet parlamenti tárgyalását.

A bevándorlásellenes Liga vezetője, korábbi belügyminiszter, Matteo Salvini a törvénytervezet kapcsán kifejtette: „így itt maradnak majd szülők, nagyszülők, nagynénik és nagybácsik, de nekem tele van a hócipőm a bűnözőkkel”. Az Il Messaggero napilapnak úgy nyilatkozott: „a leegyszerűsített állampolgársághoz jutás, akárhogy is nevezzük, nem tetszik. A beilleszkedés egy folyamat, az állampolgárság pedig nem vidámparki belépő”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére