Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bevándorláspártiak „még több Európát” ígérnek, de az emberek többsége szerint az EU felbomolhat

Forisek Ádám

2019.05.17. 18:58

A legtöbb európai már abban sem bízik, hogy húsz év múlva egyáltalán fog még létezni Európai Unió.

A Külkapcsolatok Európai Tanácsa (ECFR) hozta nyilvánosságra azt a kutatást, amelynek eredményeiből többek között az látszódik, hogy Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Hollandiában, Ausztriában, Szlovákiában, Görögországban, Csehországban és Romániában az emberek többsége úgy véli: 10-20 éven belül az Európai Unió össze fog omlani.

Az talán nem meglepő, hogy a vizsgált országok közül Szlovákia áll a legpesszimistábban az Európai Unióhoz, hiszen a keleti országok mindig is szkeptikusabbak voltak a globalista törekvések iránt, ami azonban igencsak érdekes, hogy Szlovákia után a második legpesszimistább állam az uniót illetően Franciaország. A franciák 58 százaléka úgy véli, az EU nem éli túl a következő 20 évet.

Ezt már csak azért is érdemes kiemelni, mert Emmanuel Macron francia elnök például „több Európát” akar – akárcsak a bevándorláspárti tábor egyéb képviselői, akik ilyen-olyan módon mindig az erősebb európai együttműködést sürgetik a nemzetállami szuverenitás kárára. Kérdés persze, hogy ez a vállalkozás mennyire lehet sikeres, ha az európai állampolgárokban ilyen fokú pesszimizmus él az Európai Unióval kapcsolatban. Az európai parlamenti választások ráadásul nemsokára esedékesek, a bevándorláspártiak tehát lassan kezdenek kifutni az időből.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére