Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tûzszünet lesz a kelet-gútai pokolban

Nagy Gábor

2018.03.23. 06:58

Tûzszünetrõl sikerült megállapodni a szír kormányerõknek a második legnagyobb kelet-gútai fegyveres szervezettel, a Fajlak ar-Rahmán nevû iszlamista csoporttal.
DAMASZKUSZ, 06:58

Tűzszünetről sikerült megállapodni a szír kormányerőknek a második legnagyobb kelet-gútai fegyveres szervezettel, a Fajlak ar-Rahmán nevű iszlamista csoporttal.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának (OSDH) beszámolója és a szír kormánybarát sajtó hírei szerint azért állapodtak meg a harcoló felek a fegyvernyugvásban, hogy evakuálni tudják a civileket.

A Fajlak ar-Rahmán időközben a szóvivőjén keresztül erősítette meg, hogy a világszervezet közvetítésével sikerült kialkudniuk a tűzszünetet a Bassár el-Aszad szíriai elnököt támogató orosz erőkkel a civil lakosság további szenvedéseinek elkerülésére.

Váel Alvan szóvivő hozzátette: az orosz féllel további tárgyalásokat kezdeményeznek a polgári lakosság védelmének szavatolásáról. Mint mondta, a felkelők kezén lévő enklávé civil hatóságaiból és a lázadószervezet küldötteiből álló delegációt menesztenek ezekre az egyeztetésekre.

Csütörtökön már elkezdték evakuálni az övezetet, több száz harcos és családjaik hagyták el Kelet-Gúta legnagyobb városát, a lázadók uralta Dúmát.

A térség legnagyobb felkelőcsoportja, a Dzsejs al-Iszlám ugyanakkor bejelentette, elszántan folytatja a harcot, dacára annak, hogy a rezsim és a vele szövetséges erők mostanra már Kelet-Gúta mintegy 70 százalékát elfoglalták – teszi hozzá a távirati iroda.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére