Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tűzfalcsoport: Adósrabszolgává tenné Európát az új Soros-terv

888.hu

2020.05.07. 17:18

A kötvénynek nincs lejárata, az adósság az idők végezetéig nyomná a vállunkat.

A legújabb Soros-terv szerint az EU-nak szüksége lenne egy új típusú adósságpapírra a koronavírus okozta gazdasági problémák kezelésére. Óriási pénzekről van szó, 1500 milliárd euróról beszélünk: ez nagyságrendileg a többéves európai költségvetés másfélszerese vagy a magyar éves GDP több mint tízszerese. Semmi sincs ingyen, ez a „segély” aztán pláne nem – figyelmeztet a Tűzfalcsoport.

Cikkükben kiemelik: Még a pénzügyekben jártas emberek is ritkán találkoznak az úgynevezett örökjáradék fogalmával, ha mégis, akkor többnyire negatív környezetben. Az ilyen kötvénynek nincs lejárata, ez pedig azt jelenti, hogy az adósság az idők végezetéig nyomná a vállunkat. Állítólag a tőkét soha nem kell visszafizetni – erre persze jó lenne valamilyen garancia –, viszont a kamatokat (0,5%) minden évben el kell utalni. Ez végeredményben azt jelenti, hogy olyan adósságot vennénk a nyakunkba, amitől soha nem lehet majd megszabadulni, vagy ha mégis, akkor a kibocsátó számára lényegesen rossz feltételek mellett.

A Tűzfalcsoport elemzése szerint Soros György azon állítása, hogy a kifizetések jelenértéke egyszer csak eléri a nullát, matematikailag lehetetlen. Az új Soros-terv gyakorlatilag teljesen eladósítaná Európát.

Itt a Soros-képlet: így működik a Soros-féle adósrabszolgaság

Nemrég látott napvilágot világunk egyik legnagyobb spekulánsának, Soros Györgynek terve miszerint az EU-nak szüksége lenne egy új típusú adósságpapírra a koronavírus okozta gazdasági problémák kezelésére. Mintha pénzzel, külsőleg, lopakodó föderális láthatatlan kéz irányítása alatt minden probléma megoldódna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére