Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tusk: mindenki barnainges náci, aki a nemzetek Európáját támogatja

Horváth Tamás

2018.11.12. 18:30

Az Európai Tanács elnöke saját nemzetének legnagyobb ünnepét használta fel arra, hogy belerúgjon azokba, akik hisznek a nemzetállamokban.

Vasárnap volt 100 éve, hogy a lengyel nemzet visszanyerte a függetlenségét. A legtöbben méltóságteljesen, a hazáért meghalt hősök emlékét sem elfeledve ünnepelték a jeles eseményt.

Azonban lengyel barátainknál akadtak olyan politikusok is, akik a függetlenség napját arra használták fel, hogy az őket sújtó víziókat, rémképeket megosszák a közvéleménnyel.

Egyike a rettegőknek Donald Tusk, az Európai Tanács lengyel nemzetiségű elnöke, aki vasárnap szólalt fel egy rendezvényen Lodzban.

A jövő évi európai parlamenti választásokon két nagy tömb fog egymással szemben állni: a barnaingesek, akik a nemzetek Európája koncepciót hangsúlyozzák; illetve az integráció hívei, akik mindent megtesznek egy erős és egységes Európai Unióért”

– hangsúlyozta Tusk.

Az Európai Tanács elnöki pozíciójának megszerzésével az európai szintű politizálásra áttért politikus a jobboldali lengyel kormányba is beleszállt: bolseviknak nevezte a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) pártot, illetve arra szólította fel a lengyeleket, hogy a jogállamiság és a demokrácia védelmében harcoljanak a jobboldali kormány ellen.

Tusk rettegésének és zavaros vízióinak bizonyára az az oka, hogy egyre több európai állam van – köztük hazája, Lengyelország –, amelyik maga akarja eldönteni, hogy kikkel akar együtt élni és kikkel nem. Ezzel szemben Brüsszel elképzelései szerint (melyeket Donald Tusk is oszt) az Európai Egyesült Államok koncepciójának irányába fog elmozdulni az EU, ha jövő májusban a liberálisok diadalmaskodnak az EP-választásokon.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Puskás-díj: Zsóri Dániel ollózós gólja bekerült a tíz legszebb találat közé

A jelöltekre szeptember elsején éjfélig lehet szavazni a FIFA oldalán.

Harminc éve nyílt meg a vasfüggöny: retró képek a Páneurópai Piknikről

Harminc éve nyílt meg a vasfüggöny: retró képek a Páneurópai Piknikről

Több mint kétszáz NDK-beli állampolgár rohant át magyar területről Ausztriába a Sopron és Szentmargitbánya (St. Margarethen) közti földúton, ahol a rendezvény idejére megnyitották a határt. Több ezer magyar és osztrák találkozott az első alkalommal megtartott nemzetközi rendezvényen: a Páneurópai Pikniken, melyet Sopron közelében rendezett meg a Páneurópai Mozgalom és a Magyar Demokrata Fórum.

Orbán-Merkel találkozó: Közép-Európa súlya az európai döntéshozatalban folyamatosan nőni fog

Orbán-Merkel találkozó: Közép-Európa súlya az európai döntéshozatalban folyamatosan nőni fog

A magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítésének szükségességéről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Sopronban, miután tárgyalt Angela Merkel német kancellárral.

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulóján

Ökumenikus istentiszteletet tartottak hétfőn, a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulója alkalmából a soproni Evangélikus templomban Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár részvételével.

Merkel megköszönte Magyarországnak a német egyesítéshez való hozzájárulást

Merkel megköszönte Magyarországnak a német egyesítéshez való hozzájárulást

Angela Merkel Sopronban, a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulójának alkalmából tartott istentiszteleten beszélt erről.

Orbán: „Ha hiszünk benne, Európa erős, gazdag otthona marad az európai népeknek”

Orbán: „Ha hiszünk benne, Európa erős, gazdag otthona marad az európai népeknek”

Mindig is tudtuk, a kettészakítottság idején is, hogy csak egy Európa van – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentiszteleten hétfőn, Sopronban.

Így fogadta Orbán Viktor a német kancellárt

Orbán Viktor kormányfő a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából fogadta Sopronban Angela Merkel német kancellárt.

Szakértő: nem jogszerű az NGO-s migránshajók magatartása

Nem jogszerű az a magatartás, amit a civil mentőhajók folytatnak a líbiai felségvizeken – mondta Tóth Norbert nemzetköz jogász hétfőn az M1-en.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére