Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trumpnak igaza volt

Nagy Gábor

2018.05.25. 14:25

Az amerikaiak többsége szerint Donald Trump legutóbbi kijelentése - miszerint az MS-13 néven elhíresült bûnbanda tagjai "állatok" - teljesen rendben van, hiteles, mivel ez az igazság.

A Mara Salvatrucha (MS-13) számít az Egyesült Államok és a világ egyik legkegyetlenebb bűnbandájának. A főként latin-amerikaiakból álló bűnszervezetnek több tízezer tagja van szerte a világban, de az USA-ban is van tízezer tagjuk. Donald Trump már az amerikai elnökválasztás kampányában is felhívta a figyelmet a migránsbanda kegyetlen akcióira, elnökként pedig fel is vette a harcot ellenük.

Az amerikai közbeszédben azért került ismét középpontba a főként közép- és dél-amerikai migránsokból álló bűnszervezet, mert Donald Trump többször is egyszerűen csak „állatoknak” titulálta annak tagjait.

Azt mondják, ők is csak emberek. Nem. Õk nem emberek. Õk állatok. Nagyon keménynek kell lennünk velük szemben”

– fogalmazott legutóbb az elnök.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a demokrata párti politikusok és a liberális jogvédők rökönyödtek meg leginkább az elnök kijelentésén – mondván, nem píszí ilyet mondani, főleg nem egy vezetőnek; de Mexikóból és több dél-amerikai országból is kritizálták Donald Trumpot.

A The Hill által közölt közvélemény-kutatás azonban ismét bebizonyította, hogy a hangos kisebbség szerepében tetszelgő liberális értelmiség véleményterrorja egyáltalán nem tükrözi az emberek többségének álláspontját, ők ugyanis az elnök állításával értenek egyet. A Harvard CAPS/Harris Poll által készített felmérés szerint az amerikaiak 56 százaléka szerint Trump nem tolta túl a biciklit, az MS-13 tagjai tényleg állatok, s csupán 44 százalék gondolja úgy, hogy „tisztességtelen” volt az elnök kijelentése. Mindemellett a megkérdezettek szűk többsége (52 százalék) szerint azzal sincs gond, hogy a Mara Salvatrucha tagjait megfosztják emberi mivoltuktól.

Az MS-13-at 1980-as évek elején Los Angelesben alapították meg azzal a céllal, hogy a Salvadorból érkező illegális bevándorlókat megvédje. Később szervezett bűnszövetkezetté terebélyesedett a Mara Salvatrucha. Profiljukban ma már sok minden szerepel, rengeteg bűncselekmény írható a számlájukra: embercsempészet, kábítószer-kereskedelem, rablás, gyilkosság és így tovább. Mostanában főleg az illegális bevándorlás megszervezése kapcsán törnek rengeteg borsot az amerikai hatóságok orra alá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére