Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trumpnak engedékenyebbnek kell lennie Észak-Koreával

Tóth Dalma

2018.02.26. 21:25

Mun Dzsein dél-koreai elnök azt szeretné, hogy az Egyesült Államok enyhítsen az Észak-Koreával folytatandó párbeszéd feltételein.
SZÖUL, 21:25

Mun Dzsein dél-koreai elnök azt szeretné, hogy az Egyesült Államok enyhítsen az Észak-Koreával folytatandó párbeszéd feltételein.

Mindemellett Mun szerint Észak-Koreának is hajlandóságot kell mutatnia a nukleáris leszerelésre. A dél-koreai elnök hajlandó lenne közvetíteni az Egyesült Államok és Észak-Korea között a Koreai-félszigeten kialakult nukleáris válság megoldása érdekében.

A magas rangú észak-koreai delegáció vezetője, Kim Jong Csol hétfőn ismét jelezte, hogy Észak-Korea hajlandó tárgyalni az Egyesült Államokkal.

Az ajtó a párbeszédre az Egyesült Államokkal nyitva áll"

– idézte egy dél-koreai kormányzati forrás az Észak-Koreai Munkáspárt központi bizottságának alelnökét és a Korea-közi kapcsolatok északi főmegbízottját. A kijelentésnek ellentmond, hogy Észak-Korea néhány napja provokációnak nevezte az Egyesült Államok gazdasági szankcióit.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség jelentése szerint Mun javaslatot tett az észak-koreai delegációnak a nukleáris leszerelést előirányzó konkrét ütemterv kidolgozására, válasz azonban nem érkezett a javaslatra.

Trump hétfőn közölte, hogy az Egyesült Államok szeretne tárgyalni Észak-Koreával a nukleáris és rakétafejlesztési programjáról, de csak megfelelő feltételekkel.

Majd meglátjuk, hogy mi történik"

– mondta Trump.

A Fehér Ház kijelentette, hogy az Észak-Koreával folytatott párbeszédnek a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséhez kell vezetnie.

Az Észak-Koreára gyakorolt lehető legnagyobb mértékű nyomásnak folytatódnia kell addig, amíg Phenjan nem mond le az atomfegyverről"

– áll a közleményben.

Az Észak-Koreára gyakorolt maximális nyomás mellett érvel Japán is. Szuga Josihide, a japán kabinet főtitkára kijelentette: Tokió fontolóra veheti további egyoldalú szankciók kivetését Phenjanra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére