Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trumpék nem akartak újabb oroszellenes szankciókat

Nagy Gábor

2017.08.02. 07:28

Rex Tillerson kedden újságírók elõtt értékelte az új amerikai külügy elsõ félévét. A külügyi tárca vezetõje nem volt túl pozitív az amerikai-orosz kapcsolatok alakulását illetõen.
WASHINGTON, 07:28

Rex Tillerson kedden újságírók előtt értékelte az új amerikai külügy első félévét. A külügyi tárca vezetője nem volt túl pozitív az amerikai-orosz kapcsolatok alakulását illetően.

A külügyminiszter a sajtótájékoztatón felhívta a sajtó figyelmét arra, hogy a kormányzat nem pártfogolta a kongresszusi szavazást az Oroszország ellen hozott új szankciókról.

Világosan megmondtuk, hogy álláspontunk szerint ez nem segíti erőfeszítéseinket, de hát ez az ő döntésük"

– mondta Tillerson utalva a kongresszus mindkét házában elsöprő többséggel megszavazott szankciós törvénycsomagra, amely Oroszország, Irán és Észak-Korea ellen fogalmaz meg új szankciókat.

A tárcavezető leszögezte: tudomása szerint Donald Trump elnök elfogadja a kongresszus döntését, de nem mondta ki egyértelműen, hogy Donald Trump aláírja és ezzel törvényerőre emeli a törvénycsomagot.

A sajtótájékoztatón szóba kerültek az amerikai-orosz kapcsolatok is. Tillerson szerint az USA és Oroszország viszonya a hidegháború vége óta nem tapasztalt mélyponton van, sőt, "még ennél rosszabb is lehet" – tette hozzá a miniszter.

Később kifejtette: az elmúlt hét történései nyomán felmerül a kérdés, hogy vajon ez a viszony romlóban van-e vagy megőrizhető bizonyos mértékű stabilitás és kidolgozható módszer arra, hogy a fennálló nézetkülönbségek ne vezessenek nyílt konfliktushoz.

Tillerson bejelentette azt is, hogy a hétvégén Manilában a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) tagországainak találkozóján megbeszélést folytat majd Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.

Úgy gondolom, hogy ő legalább annyira szeretné megkísérelni a kapcsolatok felmelegítését, mint amennyire én"

– hangoztatta a miniszter.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére