Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump vs. Soros - a kultúrharc fokozódik Floridában is

Horváth Tamás

2018.09.04. 12:58

A múlt hét elején lezajlott a november 6-án esedékes floridai kormányzóválasztás republikánus és demokrata elõválasztása. A gyõztesen kikerülõ jelöltek két, egymással szöges ellentétben álló világot képviselnek.

Novemberben félidős választásokat tartanak az Egyesült Államokban, melyeken a képviselőház egésze, és a szenátus egyharmada cserélődik ki, illetve az államok élén álló kormányzók sorsáról is döntenek a szavazásra jogosult polgárok. A kormányzóválasztás érdekes színezetet kap a legnagyobb swing state-ben, Floridában.

Az USA 4. legnépesebb állama, a napfényes Florida egyike azon területeknek, melyek esetében szinte minden választáson kérdéses, hogy a republikánus vagy a demokrata szavazók kerülnek többségbe. Ezúttal azonban történelem is íródhat, amennyiben a balliberális jelölt, a demokraták színeiben induló Andrew Gillum kerekedik felül. A Tallahassee (Florida fővárosa) polgármestereként elhíresült politikus lehet a déli állam első fekete kormányzója.

Ám ehhez nyilván a konzervatív jelöltnek, a Yale és a Harvard Egyetemen is diplomát szerző iraki veteránnak, Ron DeSantisnak is lesz egy-két szava. A Donald Trump támogatását maga mögött tudó politikus jelenleg az Egyesült Államok képviselőházában érvényesíti az őt megválasztó szavazópolgárok, Florida lakosainak érdekeit.

Gillum zsákjából már a demokrata előválasztási kampány során kibújt a szög. Soros György, Magyarországon született amerikai üzletember összesen 1 millió 250 ezer dollárral (nagyjából 350 millió forint) támogatta a kampányát, s így végül – a közvélemény-kutatók nagy meglepetésére – egy hajszállal ugyan, de megelőzte a második helyen végző politikusnőt, Gwen Grahamet.

Gillum amellett, hogy fekete, így „a rasszista fehérek által elnyomott afroamerikai” szerepét alanyi jogon el tudja játszani, hivatalos oldalának tanúsága szerint lelkes támogatója a bevándorlásnak, az „LMBTQ-társadalom” jogkiterjesztésének, illetve a szocialista gazdaság- és egészségügy-politika bevezetésének. Továbbá megrögzötten ellenzi a halálbüntetést és a fegyvertartást.

Ezzel szemben DeSantis, aki a Republikánus Párt előválasztását utcahosszal nyerte meg, minden kérdésben ellentétes álláspontot képvisel. Bevándorlásellenes, kiáll a fegyvertartás alkotmányos joga mellett, ellenzi az abortuszt és a Gillum által képviselt már-már kommunisztikus gazdasági és társadalmi elgondolásokat. Utóbbiakkal kapcsolatosan így fogalmazott egy vasárnapi interjújában:

[Andrew Gillum] Venezuelát akar Floridában."

Nem véletlen a latin-amerikai ország megemlítése, ugyanis a szocialista elnök, Nicolás Maduro az összeomlás szélére sodorta az olajexportőr államot, s a szó szerint éhező venezuelai lakosság tömeges kivándorlása hatalmas feszültséget okoz a térségben.

Az már eddig is nyilvánvaló volt mindenki számára, aki nem dugja homokba a fejét, hogy az amerikai társadalom a végletekig megosztott. A 2016-os elnökválasztás exit poll eredményei is azt mutatták, hogy az etnikai származás determinálja a leginkább, hogy az adott egyén melyik jelöltre adja le a voksát. Ne kerülgessük a forró kását, a fehérek többsége a Republikánus Párt, míg a többi etnikum a Demokrata Párthoz húz.

Az agymosás eredményeként természetesen a nagyvárosi liberális „értelmiség” bőrszíntől függetlenül inkább a demokratákat támogatja, de ez a jelenség nem egyedi, egész Európára jellemző tendenciáról van szó.

A floridai kormányzóválasztásban kicsiben benne van minden, ami az Egyesült Államok egészét jellemzi. Etnikai megosztottság, egymásnak teljességgel ellentmondó morális elvek.

Az igazság sosem fekete vagy fehér, azonban ez esetben nyugodt szívvel feloszthatjuk a pályát két térfélre és egymással szemben álló két ellenfélre:

  • az egyik csapat az internacionalista, bevándorláspárti, az etnikai kisebbségeket a maga érdekei szerint mozgató baloldal – élén Sorossal;
     
  • a másik pedig a nemzeti és vallási gyökereket fontosnak tartó, a természeti renden alapuló örök értékeket konzekvensen képviselő jobboldal.

S ez ugyancsak nem kizárólag amerikai sajátosság…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére