Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump volt ENSZ-nagykövete: Biden iráni atomalkuja katasztrofális

888.hu

2022.03.21. 14:20

Nikki Haley, aki Donald Trump elnök ENSZ-nagyköveteként szolgált akkor, amikor az Egyesült Államok kilépett az iráni megállapodásból, Joe Biden elnököt bírálta, amiért az eredetinél gyengébb nukleáris paktumot hamarosan elindítják.

 

A Breitbart Newsnak vasárnap adott exkluzív nyilatkozatában Nikki Haley volt ENSZ-nagykövet azt állította, hogy „egy új iráni [nukleáris] megállapodás katasztrófa lenne”.

 

Biden elnök megjutalmazná a terroristákat, akik azt skandálják, hogy »Halál Amerikára!«, és aláírna egy megállapodást Putyinnal, miközben ő a szabad világot fenyegeti”


– mondta Haley.
A volt nagykövet egy ilyen alkut „hibásnak” és „illegitimnek” is tart.

 

„Oroszországgal, mint vezető tárgyaló féllel, és anélkül, hogy a Közel-Kelet az asztalnál ülne, ez a hibás megállapodás nem lesz képes arra, hogy Iránt felelősségre vonja” – mondta.

Irán, amely terrorizmus egyik legnagyobb állami támogatója a világon, többek között azt állítja, hogy atomprogramja energetikai célokat szolgál, de a világ vezetői – köztük az a hat ország, amely csatlakozott a 2015-ös megállapodáshoz, hogy korlátozza Irán nukleáris fegyverkezési kapacitását – azt mondják, hogy az urándúsítás ahhoz vezethet, hogy Irán gyorsan képes lesz nukleáris fegyvert létrehozni.

Jelenleg Bécsben zajló nukleáris tárgyalásokon az Egyesült Államok és más világhatalmak azt remélik, hogy ha gazdasági szankciókönnyítést biztosítanak Iránnak, cserébe Irán nukleáris programjának átmeneti korlátozása mellett dönt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére