Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump utasítást adott Olaszország megsegítésére

888.hu

2020.04.11. 10:18

Donald Trump amerikai elnök egy pénteken megjelent közlemény szerint utasította kormányát, hogy az nyújtson segítséget a koronavírus-járvány leküzdéséhez Olaszországnak.

Az indoklásban Trump kiemelte, hogy a Covid-19 járvánnyal küzdő Olaszország, az egyik legközelebbi és legrégebbi szövetségese Amerikának. Bár a washingtoni kormánynak az elsődleges és legfontosabb kötelessége, hogy az amerikai népet segítsége, a világjárvány idején az Olaszországnak nyújtott támogatással csökkentik a válság hatását, és bizonyítják az Egyesült Államok vezető szerepét a kór elleni küzdelemben – tette hozzá.

Trump utasította az Olaszországban állomásozó amerikai csapatokat, hogy segédkezzenek tábori kórházak létesítésében, valamint vegyék ki részüket az utánpótlás-, az üzemanyag- és élelmiszer-szállításból. Azt is elrendelte, hogy az amerikai katonai egészségügyi létesítményekben ellássák azokat az olasz betegeket, akik nem fertőzéses megbetegedéssel fordulnak hozzájuk.

Trump felszólította Wilbur Rosst, az amerikai kereskedelmi tárca irányítóját, hogy küldjenek az olasz hatóságoknak olyan egészségügyi berendezéseket, eszközöket, amelyekre szükségük van. Olaszországban van a Covid-19 járványnak a legtöbb halottja a világon, a helyi katasztrófavédelem statisztikája szerint – szombatig – 18 849. Itáliát követi az Egyesült Államok, ahol a Johns Hopkins egyetem kimutatása szerint 18 637-en haltak meg.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére