Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump tovább emelte az USA és Kína közötti kapcsolatot

Bokor Gábor

2017.04.08. 08:58

Donald Trump amerikai elnök pénteken találkozott Hszi Csin-ping kínai államfõvel akivel remek hangulatú megbeszélést folytatott. A találkozó végén Trump elmondta, hogy fantasztikus az elõrehaladás az amerikai-kínai viszonyban.
WEST PALM BEACH, 8:58

Donald Trump amerikai elnök pénteken találkozott Hszi Csin-ping kínai államfővel akivel remek hangulatú megbeszélést folytatott. A találkozó végén Trump elmondta, hogy fantasztikus az előrehaladás az amerikai-kínai viszonyban.

Donald Trump amerikai elnök és Hsz Csin-ping kínai államfő másfél napos csúcstalálkozót tartott a hét végén, mely után az amerikai elnök kifejtette, hogy Hszi elnök és ő sok problémán felülkerekedtek. Az elemzők kiemelték, hogy míg korábban Trump sokszor kritizálta az ázsiai államot, addig most sokkal jobb hangulat uralkodott.

Bár közös sajtótájékoztatóra nem került sor, a tárgyalások szünetében válaszoltak az újságírók kérdéseire. 

Fantasztikus előrehaladást értünk el Kínával ápolt kapcsolatainkban. További előrelépésre számítunk és szerintem sok, potenciálisan súlyos gond megoldódik majd"

 – mondta Trump.

Bár az amerikai elnök nem részletezte, hogy milyen súlyos gondokra gondol, a szakértők szerint az amerikai-kínai gazdasági kapcsolatokat megterhelő problémák megoldódásáról van szó. 

Egymás mélyebb megértésére törekedtünk, és megalapoztuk a bizalmat, amely elengedhetetlen a működőképes kapcsolatokhoz és a barátsághoz. A világ békéjének és stabilitásának érdekében eleget teszünk majd a történelmi felelősségünk támasztotta elvárásoknak"

– hangsúlyozta a kínai államfő.

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter a tárgyalások után elmondta, hogy a két elnök tárgyalásai kifejezetten oldott, őszinte és barátságos légkörben zajlottak.

Mindketten egyetértettek, hogy erősítsék együttműködésüket annak érdekében, hogy rábírják Észak-Koreát atomprogramja visszafogására. Hszi Csin-ping egyetértett Donald Trumppal abban is, hogy nukleáris programjával Észak-Korea nagyon komolyan veendő szakaszba érkezett"

– mondta Tillerson.

A külügyminiszter elárulta, hogy Trump elnök felvetette a nemzetközi normák betartásának fontosságát a Dél-kínai- és a Kelet-kínai-tengeren, és szóba hozta komoly aggodalmait is a kínai ipari és agrárpolitika amerikai munkahelyekre gyakorolt hatásairól. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére