Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Kaliforniát

Nagy Gábor

2018.11.13. 06:32

Természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította egész Kaliforniát Donald Trump amerikai elnök hétfõn este Jerry Brown kormányzó kérésére.
WASHINGTON, 06:32

Természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította egész Kaliforniát Donald Trump amerikai elnök hétfőn este Jerry Brown kormányzó kérésére.

Az elnöki döntés azt jelenti, hogy a tűzvészek áldozatai külön szövetségi pénzügyi segítséget igényelhetnek lakásépítéshez, munkanélküli támogatáshoz vagy jogi tanácsadáshoz. Donald Trump hétfőn éjjel Twitter-bejegyzésben közölte, gyors választ akart adni a kormányzó kérésére annak érdekében, hogy

legalább némileg megkönnyítse a hihetetlen szenvedést."

Hétfőn éjjel a tűzvész halálos áldozatainak száma 42-re emelkedett. Kalifornia történetének eddigi legpusztítóbb tűzvésze egyelőre nem enyhül. S bár még pillanatnyilag az anyagi károk számbavételéről sem lehet szó, a The Washington Post helyszínen lévő tudósítója arról számolt be: a hatóságok és az egykori lakók is azt fontolgatják, hogy Paradise városkát nem építik újjá. Az újjáépítés ugyanis rendkívül költséges lenne és hosszú ideig tartana. A Sacramentótól északra, a hegyek ölésében fekvő Paradise teljesen leégett, talán ha hat épület romjai maradtak meg. A 27 ezer lelket számláló, többnyire idősek lakta településen több mint húsz ember égett halálra (az otthonában, autóban vagy menekülve), az életben maradottak pedig menedékhelyeken, szállodákban, távolabb élő ismerősöknél leltek átmeneti menedékre. A városban különös módon egyetlen tábla maradt meg, ha nem is épségben: a város bejáratánál lévő "Isten hozott Paradise-ban" felirat.

A Kalifornia északi és déli részén egyaránt pusztító lángokat szítják az óránkénti 50-65 kilométeres sebességű, a kontinens belseje felől érkező széllökések. Táplálja a lángokat a szárazság is. Hétfőn este több mint 4500 tűzoltó volt talpon, és érkezett segítség a környező tagállamokból is. A tűzoltók és a mentők munkáját antropológusok is segítik, az áldozatok egy része ugyanis a felismerhetetlenségig összeégett, és azonosításukhoz DNS-vizsgálatra van szükség.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére