Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump szerint egyedül Joe Biden a felelős a katasztrofális afganisztáni kivonulásért

888.hu

2021.09.29. 20:45

Ami a közelmúltban történt, az a történelem egyik legbutább katonai lépése volt – mondta Donald Trump volt amerikai elnök.

 

Ezt a kivonulást egy gyermeki agy találta ki, és kizárólag a Biden-adminisztráció a felelős érte”

– írta Donald Trump a közleményében.

A volt amerikai elnök a Fegyveres Erők Bizottságának meghallgatására reagált, ahol Mark Milley vezérkari elnökkel, Lloyd Austin védelmi miniszterrel és Kenneth McKenzie tábornokkal, az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának vezetőjével beszélgetett.

A demokraták Donald Trumpnak a tálibokkal folytatott tárgyalásokon betöltött szerepére összpontosítottak az afganisztáni háború lezárása kapcsán, míg a republikánusok Biden kudarcaira és hazugságára fókuszáltak a kilépés végrehajtásának tekintetében.

A kínosra sikeredett afganisztáni kivonulásnak semmi köze nincs az előző kormányhoz vagy a húsz évvel ezelőtti eseményekhez”

– írta Trump, majd hozzátette: az amerikaiaknak eleve nem kellett volna a Közel-Keleten lenniük.

Trump lehordta Bident, amiért azelőtt hívta vissza a hadsereget Afganisztánból, hogy az amerikai állampolgárokat és a katonai felszereléseket kivitte volna.

A borzalmas kivonulást különösen az okozta, hogy a hadsereget kivezényelték az amerikai állampolgárok előtt, és 85 milliárd dollár értékű, legmagasabb minőségű katonai felszerelést hagytak hátra”

– írta.

A volt elnök a Biden és Milley tábornok által vezetett műveletet „a történelem egyik legbutább katonai lépésének” nevezte.

Trump kedden újabb nyilatkozatot küldött Milley-nek, miután az elismerte, hogy Trump elnökségének részleteit több újságírónak is kiszivárogtatta.

Nem csoda, hogy az afganisztáni kivonulás ekkora katasztrófa volt”

– írta Trump, majd Milleyt „PR-ügynöknek” nevezte.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére