Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump szerint Bidenék nem támogatják Izrael önvédelemhez való jogát

888.hu, MTI

2021.05.12. 12:30

Donald Trump előző amerikai szerint „a világ erőszakosabbá és instabilabbá vált” Joe Biden jelenlegi amerikai elnök kormányzatának „Izraellel kapcsolatos álláspontja miatt”, mivel szerinte „az Egyesült Államoknak mindig Izrael oldalán kell állnia, és támogatnia kell az önvédelemhez való jogát”, amit Trump szerint a Biden-kormányzat nem tesz meg.

 

A „Mentsük meg Amerikát” nevű politikai akciócsoportjának közleményében Trump úgy fogalmazott: elnöksége idején „Izrael ellenfelei tudták, hogy kinek az oldalán áll az Egyesült Államok, és határozott válasz követte a támadásokat”. Biden „gyengesége és az Izraelnek nyújtott támogatásának hiánya miatt pedig újabb támadásokat hajtanak végre szövetségeseink ellen” – vélekedett.
A volt elnök kifejtette:

Az Egyesült Államoknak mindig Izraellel kell lennie, és világossá kell tennie a palesztinok számára, hogy fel kell hagyniuk az erőszakkal, a terrorral és a rakétatámadásokkal, illetve azt is (világossá kell tennie), hogy mindig támogatja az önvédelemhez való jogot.”

Hozzátette: „Hihetetlen módon a demokraták továbbra is az őrült, Amerika-ellenes Ilhan Omar (minnesotai demokrata párti képviselő) és mások pártját fogják, akik hevesen támadják Izraelt, miközben az terroristatámadás alatt áll” – fogalmazott.
A Fehér Ház közölte, hogy Biden „támogatja Izrael törvényes jogát az önvédelemhez”, egyúttal elítéli az elmúlt napok rakétatámadásait, amelyeket a Hamász palesztin radikális iszlamista szervezet hajtott végre számos izraeli város ellen.
Jen Psaki fehér házi szóvivő napi sajtótájékoztatóján közölte: az izraeliek és a palesztinok közötti feszültség aggasztó fokozódása közepette „alapvetés az elnök (Biden) kiállása Izrael biztonsága és önvédelemhez való joga mellett, és ez nem is fog megváltozni”.

A Gázai övezetet uraló Hamász az elmúlt napokban több száz rakétát lőtt ki Izrael civilek lakta településeire. A hadsereg közleménye szerint a lövedékek 85-90 százalékát a levegőben megsemmisítették az izraeli Vaskupola légvédelmi rendszer ellenrakétái.

Izrael és a gázai szélsőséges iszlamista szervezetek között hétfő este kezdődött a rakétaháború, miután Jeruzsálemben palesztin hívők és izraeli biztonsági erők összecsaptak az iszlám – Mekka és Medina után – harmadik legszentebb helyén, az Al-Aksza mecsetnél.
A konfliktusban eddig 43 ember – köztük 13 gyerek és három nő – vesztette életét a palesztin oldalon, öt személy – köztük egy gyerek – pedig az izraeli oldalon.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Alkalmas-e az Európai Bizottság új javaslata arra, hogy az EU valóban függetlenedjen az orosz energiától?

A héten az Európai Bizottság új, az orosz energiától való függetlenedést célzó javaslattal állt elő. A tervezet erőteljesen építene a cseppfolyósított-földgázra és a megújuló energiára, de helyet kapott abban néhány, igencsak egzotikus elképzelés is, így például az, hogy minden céges autó legyen kötelezően nulla kibocsátású. Nagy kérdés, hogy a javaslat a realitások talaján áll-e és meg tudja-e oldani az energetikai gondjainkat vagy csupán egy újabb vágyálom-összesség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére