Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump szerint a tagállamok feladata a tanárok felfegyverzése

Sümeghi Lóránt

2018.02.25. 09:08

Sokan arra számítottak, hogy Donald Trump amerikai elnök szövetségi törvénytervezetet fog benyújtani a kongresszusnak a tanárok felfegyverzése kapcsán, azonban egy szombati Twitter-üzenetében kijelentette: a pedagógusok felfegyverzése a tagállamok feladata.
WASHINGTON, 9:08

Sokan arra számítottak, hogy Donald Trump amerikai elnök szövetségi törvénytervezetet fog benyújtani a kongresszusnak a tanárok felfegyverzése kapcsán, azonban egy szombati Twitter-üzenetében kijelentette: a pedagógusok felfegyverzése a tagállamok feladata.

A 17 halálos áldozatot követelő floridai tömeggyilkosság hatására Trump eddigi terveiben az szerepelt, hogy "a fegyverekhez értő" tanárok és más iskolai alkalmazottak hordjanak rejtve fegyvert az osztályteremben is, kapjanak gyakorlási lehetőséget és pótlékot azok, akik hajlandók erre. Emellett

  • a fegyverkereskedők szigorúbban ellenőrizzék a vásárlókat,
  • emeljék meg a katonai jellegű fegyverek vásárlásának alsó korhatárát,
  • és tiltsák be a félautomata fegyvereket szinte automatává alakító rugós válltámaszokat.

Most közölte, hogy a tanárok felfegyverzése, kiképzése és pótlékuk kifizetése a tagállamok feladata, és ez így egy "nagyon költségkímélő" megoldás. Az AP hírügynökség szerint a Fehér Ház egyelőre nem részletezte, hogy ez mit jelent.

Az MTI megjegyzi, még a héten a Fehér Ház szóvivője arra a kérdésre, hogy a szövetségi kormánynak vagy a tagállamiaknak, esetleg az önkormányzatoknak kellene-e állniuk a tanárok kiképzésével és felfegyverzésével járó több millió dolláros költséget, azt válaszolta, hogy

a terv még nincs kidolgozva, de visszakérdezett, hogy túl nagy ár-e ez az iskolák biztonságáért."

Közben újabb cégek szakították meg üzleti kapcsolataikat az Országos Fegyverszövetség (NRA) nevű, mintegy ötmillió tagot számláló lobbiszervezettel, mert az iskolai tömeggyilkosságok sorozata és a floridai diákok szigorúbb fegyvertartási szabályokat követelő mozgalma ellenére az NRA továbbra is ellenzi a fegyvervásárlás és -tartás mindenféle szigorítását.

Újabban a három legnagyobb amerikai légitársaság közül kettő, a Delta és a United Airlines szakította meg az üzleti kapcsolatait a szervezettel, már nem kínálnak az NRA tagjainak kedvezményes utakat találkozóikra.

Az NRA nem hagyta szó nélkül a bojkottot

Az NRA szombaton e-mailben reagált az egyre terjedő bojkottra: a politikai és civil gyávaság szégyenletes megnyilvánulásának nevezte azt. "A cégek adta kedvezmények elvesztésével nem lehet zsarolni az NRA tagjait. Ezeknek a cégeknek a helyébe mások lépnek majd, amelyek elismerik, hogy a hazafiasság és az alkotmányos szabadságjogok iránti elkötelezettség éppen annak a piacgazdaságnak a jellemzői, amelyet ők nagyon is szolgálni akarnak" – szögezte le a szervezet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére