Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump rászállt a németekre

Nagy Gábor

2017.05.26. 17:28

Több német lap is arról írt pénteken, hogy az amerikai elnök kemény hangot ütött meg brüsszeli, uniós vezetõkkel való látogatásán. Donald Trump ismét annak az aggodalmának adott hangot, mely szerint Németországnak komoly külkereskedelmi többlete van az Egyesült Államok irányába.
BERLIN, 17:28

Több német lap is arról írt pénteken, hogy az amerikai elnök kemény hangot ütött meg brüsszeli, uniós vezetőkkel való látogatásán. Donald Trump ismét annak az aggodalmának adott hangot, mely szerint Németországnak komoly külkereskedelmi többlete van az Egyesült Államok irányába.

Bár a német sajtó érthetetlenül áll Donald Trump brüsszeli látogatása után, az amerikai elnök, német külkereskedelmével kapcsolatos kijelentései nem új keletűek. Az ügy azért fontos az Európai Unió vezető gazdaságának számító Németországnak, fő húzóágazata az exportra építő ipar – melyben az Egyesült Államok az egyik legfontosabb gazdasági partner.

A németek rosszak, nagyon rosszak. Nézzék ezt a sok millió autót, amelyet az Egyesült Államokban eladnak. Ennek véget vetünk"

– mondta Donald Trump a Spiegel Online hírportál értesülése szerint.

A Süddeutsche Zeitung című lap pénteki beszámolója szerint azonban az amerikai elnök nem általában véve a németeket bírálta, hanem a német külkereskedelmi mérlegnek az Egyesült Államokkal szemben is jelentős többletét, kiemelve, hogy egy "rossz, nagyon rossz" jelenségről van szó.

A Spiegel Online hozzátette: Jean-Claude Juncker vitába szállt Donald Trumppal, kifejtette, hogy a kereskedelem szabadsága valamennyi résztvevő javát szolgálja.

Donald Trump kereskedelempolitikai meggyőződése több mint negyedszázad alatt nem változott, ezt jelzi a januári beiktatása előtt a The Times című brit és a Bild című német lapnak adott interjú is, amelyben kilátásba helyezte, hogy 35 százalékos védővámmal sújtják a német autóipart. Az elnök célja ugyanis az, hogy mind a német, mind pedig a japán iparral szemben meg tudja védeni az amerikai érdekeket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére