Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump optimista a hanoi csúcstalálkozót illetõen

Zelenka Dóra

2019.02.24. 20:00

Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezetõ a jövõ héten találkozik újra egymással. A csúcstalálkozónak Hanoi, Vietnam fõvárosa ad majd helyszínt.

Mind a ketten előrelépésre számítunk az újabb találkozón, folytatjuk ott, ahol Szingapúrban abbahagytuk. Atommentesítés?

– tweetelte Trump.

Egy másik bejegyzésében az Egyesült Államok elnöke arról írt, hogy az észak-koreai vezető is tudja, országa nukleáris fegyverek nélkül is gyorsan fejlődésnek indulhat és nagyhatalom lehet belőle.

Trump és Kim Dzsongun tavaly júniusban találkozott először egymással. A csúcstalálkozót akkor Szingapúrban tartották, amit mind két fél pozitívan értékelt.

Az amerikai elnök és az észak-koreai vezető az első találkozón először négyszemközt tárgyaltak, majd egy szélesebb körű találkozón vettek részt tanácsadókkal.

A négyszemközti megbeszélést a kommentátorok történelminek minősítették. A csúcs kézfogással kezdődött, majd a két fél rövid, derűlátó nyilatkozatokat tett. Trump akkor azt mondta, kiváló kapcsolat alakul majd ki közöttük, Kim pedig úgy nyilatkozott: találkozójukat az tette lehetővé, hogy legyőzték annak minden akadályát, “a régi beidegződéseket és az előítéleteket”.

Trump, ahogyan arra a mostani Twitter-bejegyzésében is utalt, a tárgyalások legfőbb elemének a nukleáris leszerelés témakörét tartja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére