Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump nem veszi fel elnöki fizetését

Bokor Gábor

2016.11.14. 06:28

Az új amerikai elnök a CBS-nek adott interjújában kijelentette, hogy nem akarja a fizetését felvenni.
WASHINGTON, 06:28

Az új amerikai elnök a CBS-nek adott interjújában kijelentette, hogy nem akarja a fizetését felvenni.

A CBS amerikai csatorna vasárnap esti műsorában az alig egy hete megválasztott elnök elmondta, hogy nem kéri az elnökségért járó fizetést, nem ezért vállalta a jelöltséget, és nem is tudja, hogy a hivatal mennyi pénzzel jár.

A riporter tájékoztatta az ingatlanmágnás Trumpot, hogy évente négyszázezer dollár járna neki, erre az Egyesült Államok 45. elnöke kifejtette, hogy mivel valamennyi pénzt kötelező elfogadnia, így egy dollárt fog felvenni – írja az MTI.

A hosszú beszélgetés során többek közt a Hillary és Bill Clintonnal folytatott telefonbeszélgetésén és a bűncselekményeket elkövető illegális bevándorlók kitoloncolásán kívül sok mindenről nem esett szó.

Az elmúlt napokban szinte csak arról szól a tengerentúli sajtó, hogy Donald Trump kit kíván a szövetségi legfelsőbb bíróság főbírójának jelölni. A republikánus színekben győzedelmeskedő politikus elmondta, hogy ő maga ellenzi az abortuszt, s olyan főbírót kíván jelölni, aki szintén az életet támogatja, bár az abortusz kérdése az egyes szövetségi államok hatáskörébe tartozik.

Legnagyobb választási ellenfeléről, a demokrata Hillary Clintonról elmondta, hogy egy nagyon okos és nagyon erős nő.

Nincs mit megbánnom, rút kampány volt, jobban szerettem volna, ha több szó esik benne a politikáról"

– mondta Trump arra a kérdésre, hogy megbánt-e valamit, amit korábban az ellenfeléről mondott a kampány során.

A politikus elmondta, hogy első és legfontosabb feladata a munkahelyteremtés, a sokat szidott egészségbiztosítás átalakítása, valamint az országba érkező illegális bevándorlók megfékezése.

Saját választási győzelmével kapcsolatban kifejtette, hogy az amerikaiak belefáradtak a Barack Obama elnöksége alatti, nyolcévi demokrata kormányzásba; abba, hogy nincs elég munkahely, és hogy 6000 milliárd dollárt költött a kormányuk háborúkra a Közel-Keleten.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére