Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump: nem folytathatjuk Izrael semmibe vételét

Bertha László

2016.12.28. 17:58

Az Egyesült Államok leendõ elnöke támogatásáról biztosította Izraelt, illetve élesen bírálta Barack Obama eddigi izraeli politikáját.
WASHINGTON, 17:58

Az Egyesült Államok leendő elnöke támogatásáról biztosította Izraelt, illetve élesen bírálta Barack Obama eddigi izraeli politikáját.

Nem folytathatjuk, hogy Izraelt semmibe vegyük és egyáltalán ne tiszteljük. Sokáig nagyszerű barátra lelt az Egyesült Államokban, de ennek vége szakadt. A vég kezdete az Iránnal kötött borzalmas atomalku volt”

írta Donald Trump a Twitteren.

A megválasztott amerikai elnök szerint barátságtalan lépés volt, hogy az Obama-kormányzat tartózkodott az ENSZ Biztonsági Tanácsában az izraeli telepek építésének elítélésekor.

Maradj erős Izrael! Január 20-a gyorsan közeleg!”

– írta Trump, utalva ezzel a beiktatásának dátumára.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa múlt hét pénteken elfogadott határozatában felszólította Izraelt, hogy vessen véget a telepeslakások építésének a megszállt palesztin területeken. A határozat elfogadását az tette lehetővé, hogy az Egyesült Államok ezúttal nem élt vétójogával, hanem tartózkodott a szavazáson. A BT többi tagállama támogatta a határozat elfogadását.

Mindeközben a jeruzsálemi hatóságok szerdán zöld utat adtak az izraelieknek, hogy lakásokat építsenek Kelet-Jeruzsálemben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére