Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump megvédte a fake news média áldozatául esett diákokat

Pörge Béla

2019.01.22. 18:00

A fake news terjedésének és veszélyeinek talán a legeklatánsabb példáját láthattuk a hétvégén, Donald Trump azonban kiállt a megtámadott diákok mellett.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a hétvégén egy szélsőbaloldaliak által manipulált videó futótűzként terjedt el a sajtóban, különösen az Egyesült Államokban. A videón az látható, ahogy a Kentucky állambeli Covington iskola katolikus, Trump-párti diákjai két őslakossal együtt táncolnak és kiabálnak, egy fiú pedig hosszabb ideig nézi, ahogy egy indián az arcától pár centire dobol.

Ezt a videót az álhírmédia – a BBC-től kezdve egészen a 444-ig – úgy tálalta, hogy egy abortuszellenes tüntetésről leszakadó csoport egy őslakosok által szervezett tüntetést megzavart, hergelte az indiánokat, és a résztvevők sértő, rasszista kifejezéseket kiabáltak.

Ezzel szemben az történt, hogy az őslakosokból és a szélsőbaloldaliakból álló csoport egy másik tüntetésen résztvevőkkel veszett össze, majd a diákok felé indult meg. A diákok vélhetően nem tudták értelmezni a történteket, de a doboló, kiabáló indiánok közé ők is beálltak. Az internetre felkerült videókon nem hallható semmilyen rasszista kifejezés, vagy akár politikai üzenet, ennek ellenére liberális és baloldali internetezők már a tanulók nevét követelték, és tablót is készítettek a felvételről kivágott fotókból.

A srácokat rengeteg halálos fenyegetés érte, a baloldaliakból elképesztő mértékű és mennyiségű gyűlölet tört a felszínre, természetesen a tolerancia jegyében. Külön érdekesség, hogy többen a fehér felsőbbrendűség megnyilvánulásának tekintették az eseményeket, és ezért ítélték el, miközben a katolikus diákok között volt színes bőrű is.

Kedden Donald Trump is megnyilvánult az ügyben.

Nick Sandmann (a doboló indiánt néző srác – a szerk.) és a Covington diákjai a szimbólumai a fake newsnak, és annak, hogy az milyen gonosz lehet"

– írta az amerikai elnök a Twitteren.

Trump hozzáteszi, hogy a fiúk az egész világ figyelmét magukra vonták, és ezt akár jóra is használhatják.

Ez az egész szörnyen kezdődött, de álomszerű lehet a vége"

– zárta bejegyzését.

Az elképesztő mennyiségű fenyegetés miatt a Covington Katolikus Gimnáziumban a diákok biztonságának érdekében szünetel a tanítás – írja a Fox News.

Donald Trump a Fox egyik műsorában egyébként már hétfőn este megvédte a balliberális hazugsággyár által indított keresztes hadjárat áldozatait, akkor azt mondta, a Covington tanulóit igazságtalanul zaklatják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére