Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump lecsapolja a washingtoni mocsarat: vádat emeltek a kiszivárogtatók ellen

888.hu

2017.08.04. 21:58

Vádat emeltek négy ember ellen a Fehér Házból történt kiszivárogtatások miatt, jelentette be pénteken Jeff Sessions amerikai igazságügyi miniszter.
WASHINGTON, 21:58

Vádat emeltek négy ember ellen a Fehér Házból történt kiszivárogtatások miatt jelentette be pénteken Jeff Sessions amerikai igazságügyi miniszter.

Sessions nem nevezte meg a szóban forgó személyeket, de sajtótájékoztatóján közölte: a kormányzat megsokszorozta erőfeszítéseit a kiszivárogtatások ellen – írja az MTI.

Fellépünk a döbbenetes számú kiszivárogtatás ellen, amely aláássa a kormányzat képességét arra, hogy megvédhesse az országot"

– fogalmazott a tárcavezető. Majd hozzátette:

egyetlen kormányzat sem működhet hatékonyan, ha tagjai nem beszélhetnek bizalmasan egymás között és külföldi politikusokkal, a kiszivárogtatás kultúrájának véget kell vetni".

A tárcavezető bűnözőknek nevezte a titkosított információkat kiszivárogtatókat és hangsúlyozta: folyik a nyomozás és perbe fogják a felelősöket.

A múlt hónapban a szenátus belbiztonsági kérdésekkel foglalkozó politikusai 24 oldalas jelentésben figyelmeztették a kormányzatot, hogy "riasztó mértékű" a sajtókiszivárogtatások aránya, s ez veszélyeztetheti a nemzetbiztonságot is. A jelentés becslései szerint a Trump-adminisztráció munkáját naponta egy kiszivárogtatás nehezíti, s ennek visszaszorítása érdekében a nyomozások kiszélesítésére szólították fel az igazságügyi minisztériumot.

A legutóbbi kiszivárogtatással csütörtökön szembesülhetett a kormányzat, amikor a The Washington Post című napilap nyilvánosságra hozta Donald Trump januári telefonbeszélgetéseit a mexikói elnökkel és az ausztrál kormányfővel. Az elnök a csütörtök este Nyugat-Virginiában tartott nagygyűlésén köztörvényes bűncselekménynek minősítette a telefonbeszélgetések leiratainak kiszivárogtatását.

Két republikánus szenátor – Lindsey Graham dél-karolinai és Bob Corker Tennessee-i politikus – nyilatkozatban szögezte le, hogy a kiszivárogtató "rossz szolgálatot tesz" az elnöknek és az országnak, Corker szenátor pedig reményét fejezte ki, hogy John Kelly, az új kabinetfőnök "minden egyes embert elbocsát", akinek felelőssége van bizalmas információk kiszivárogtatásában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére