Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump kormányzatából lemondott az oktatásügyi miniszter és több tanácsadó

888

2021.01.08. 07:30

Lemondott csütörtökön Donald Trump kormányzatának oktatásügyi minisztere is, követve a közlekedési tárca vezetőjét. Ugyancsak beadta lemondását a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának négy tekintélyes tagja.

Mindannyian azzal indokolták döntésüket, hogy az elnöknek szerepe volt a Capitolium elleni ostromban azzal, hogy előtte híveinek „gyújtóbeszédet” mondott.

Az ön beszédének kétségkívül hatása volt a helyzetre”

– írta Betsy DeVos oktatásügyi miniszter Donald Trumpnak címzett levelében. Lemondása péntektől érvényes.
Elaine Chao amerikai közlekedési miniszter pár órával DeVos előtt nyújtotta be lemondását.

Lemond tisztéről Steven Sund, a Capitolium rendőrségének főnöke is január 16-i hatállyal, a kongresszus épületének szerdai ostroma, illetve annak sikertelen megakadályozása miatt – adta hírül pénteken az AP.

Az amerikai hírügynökség értesülése szerint Sund már megírta lemondólevelét. A lépésre Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke szólította fel, de többek közt a Capitolium rendőri szakszervezetének vezetője is szorgalmazta Sund lemondását.

Szerdán Donald Trump elnök több száz híve erőszakkal behatolt az épületbe, és csak négyórás művelettel – a Nemzeti Gárda segítségével – sikerült őket eltávolítani. Az ostrom során négyen életüket vesztették.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére