Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump könnyedén szerelte le Obama hisztijét

Horváth József György

2017.01.07. 20:00

Obama szerint Oroszország célzottan kavart be az elnökválasztásba, míg Trump szerint egyedül a demokraták tehetõek felelõssé hanyagságuk miatt.
WASHINGTON, 20:00

Obama szerint Oroszország célzottan kavart be az elnökválasztásba, míg Trump szerint egyedül a demokraták tehetőek felelőssé hanyagságuk miatt.

Barack Obama az ABC televíziónak adott interjúban kijelentette: Oroszországnak az volt a szándéka, hogy bekavarjon az amerikai választási folyamatba. Donald Trump, megválasztott elnök szerint viszont csak a demokraták hanyag számítógépes védelméről volt szó.

Obama elnök az ABC televízió vasárnap délelőtti politikai vitaműsorának adott interjút, az ABC azonban már szombaton részleteket közölt a beszélgetésből:

Azt hiszem, hogy igaz az, hogy az oroszok szándéka az volt, hogy bekavarjanak, és be is kavartak"

- fogalmazott az amerikai elnök. Obama arra is figyelmeztetett, hogy a pártviták sora és a megosztottság veszélybe sodorhatja az amerikai hírszerzés szervezeteinek hatékony munkáját.

Az egyik dolog, ami a leginkább aggaszt, az, hogy republikánusok és hozzájuk közel álló tévékommentátorok jobban bíznak Vlagyimir Putyinban, mint amerikai honfitársaikban, ha ezek a honfitársak demokrata pártiak. Ennek nem szabad így lennie"

- húzta alá Barack Obama.

Az elnök üzent utódjának, Donald Trumpnak is:

Emlékeztetnünk kell önmagunkat, hogy ugyanabban a csapatban játszunk, Vlagyimir Putyin nem ebben a csapatban játszik"

- hangsúlyozta.

Szombaton Donald Trump szintén reagált a pénteken nyilvánosságra hozott hírszerzési jelentésre.

A megválasztott elnök szombat reggeli Twitter-üzenetében ezúttal is mérsékelni igyekezett a hírszerzői megállapítások jelentőségét, s leszögezte:

az egyetlen ok, amiért a gyönge számítógépes védelemmel ellátott Demokrata Országos Konvenció elleni hackertámadásokról beszélünk, hogy a demokraták veresége olyan nagy volt, hogy most totálisan zavarban vannak".

Trump hangsúlyozta azt is: a hírszerzési jelentés nem állította, hogy megdönthetetlen bizonyítékok volnának arra, hogy a hackertámadások befolyásolták volna a választási eredményeket. Pár órával később Trump a közösségi oldalon arról írt, hogy Oroszországgal jóban lenni nem rossz, hanem jó dolog.

Csak a hülyék és a bolondok gondolják azt, hogy rossz"

- írta, majd kifejtette: Oroszország az ő vezetése alatt a mostaninál sokkal jobban fogja tisztelni az Egyesült Államokat, és közösen talán a világ sok nagy és sürgető problémáját meg tudják majd oldani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére