Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump kirúgta Obama egyik miniszterét

Pörge Béla

2017.01.31. 06:28

Donald Trump amerikai elnök hétfõ este azonnali hatállyal felmentette az ideiglenes igazságügyi minisztert, és helyette egy virginiai ügyészt bízott meg a feladatok átmeneti ellátásával.
WASHINGTON, 06:28

Donald Trump amerikai elnök hétfő este azonnali hatállyal felmentette az ideiglenes igazságügyi minisztert, és helyette egy virginiai ügyészt bízott meg a feladatok átmeneti ellátásával.

Dana Doente virginiai ügyész hétfő este már le is tette hivatali esküjét, azt követően, hogy Donald Trump felmentette Sally Yates ideiglenes igazságügyi minisztert – írja az MTI.

Jeff Sessions alabamai republikánus szenátor, a leendő igazságügyi miniszter szenátusi meghallgatása még tart. A szenátusi szavazás végéig az 57 éves Sally Yates, az igazságügyi tárca eddigi helyettes vezetője állt a minisztérium élén.

Yates Barack Obama demokrata párti elnök kinevezettje volt, hétfő délután feljegyzésben utasította vissza, hogy védelmébe vegye az elnök bevándorlásról szóló rendeletét és ilyen értelmű utasítást adott munkatársainak is.

A munkatársaknak küldött körlevélben kétségbe vonta a hét országból átmeneti időre felfüggesztett beutazást kimondó elnöki rendelet erkölcsösségét és jogszerűségét.

Azért vagyok felelős, hogy a minisztérium bíróságokon képviselt álláspontja összhangban legyen intézményünk magasztos kötelességével, az igazságosság állandó keresésével és az igazság melletti kiállással"

– fogalmazott feljegyzésében az ideiglenes tárcavezető, és egyúttal leszögezte, hogy az elnöki rendelet ellen indított bírósági perekben a minisztérium jogászai nem érvelhetnek az elnök döntése mellett, nem vehetik azt védelmükbe.

Donald Trump ezt nem hagyta szó nélkül, és azonnal lépett. Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője hétfő este a Twitteren jelentette be, hogy az elnök Dana Doentét, a virginiai Alexandria ügyészét nevezte ki ügyvezető miniszternek.

Jeff Sessions leendő igazságügyi miniszter meghallgatása várhatóan kedden ér véget, ezt követően kerül sor a szavazásra, amely várhatóan a jelölt elfogadásával zárul.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére