Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump kiáll az üldözött keresztény nõ mellett

Pörge Béla

2018.11.16. 09:58

Donald Trump csütörtökön arról egyeztetett, hogy Asia Bibi menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban.

Asia Bibit nyolc évvel ezelőtt istenkáromlás vádjával ítélték halálra Pakisztánban. A keresztény nőt egy kollégája jelentette fel, állítása szerint a nő egy vita során Mohamedet gyalázta. Pakisztánban szigorú blaszfémiát tiltó törvények vannak érvényben. A Korán meggyalázása életfogytig tartó börtönnel, Mohamed próféta megsértése pedig halállal büntetendő. A nő végül nyolc évet töltött halálsoron, ez elmúlt hetekben mentették fel.

A keresztény nő nem nyugodhatott meg felmentése után, mert a muszlim pakisztániak a mai napig az asszony vérét követelik, hatalmas tüntetéseket tartottak azért, hogy kivégezzék. Ezért végül megtiltották neki, hogy elhagyja az országot, míg ügyvédje elmenekült Pakisztánból. Több nyugati országban is menedékjogot kívántak neki adni, például Németországban az AfD küzdött ezért.

Ezúttal az Egyesült Államokban került napirendre az ügy, igaz, korábban a nő férje többek között Trumpnak is címzett egy videóüzenetet, amiben Asia Bibi megmentését kérte.

Donald Trump csütörtökön Rand Paul republikánus szenátorral egyeztetett arról, hogy a nő menedékjogot kaphasson.

Rand Paul a csütörtöki megbeszélés után hangsúlyozta, hogy Trump rokonszenvvel és együttérzéssel viseltetik a világban üldözött keresztények iránt, és emlékeztetett az elnök azon erőfeszítéseire, amelyeket a Törökországban fogva tartott Andrew Brunson amerikai lelkipásztor szabadon bocsátásáért tett. 

A szenátor elmondta: ahogyan segített Trump Brunsonnak, ugyanúgy segít majd Asia Bibinek is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére