Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump gratulált Johnsonnak

Horváth Tamás

2019.12.13. 08:50

Az amerikai elnök szerint az Egyesült Államok és Nagy-Britannia erős kereskedelmi megállapodást köthet egymással a Brexit után.

Donald Trump Twitter-üzenetében kommentálta a választási eredményeket, és gratulált Boris Johnsonnak a nagy győzelemhez.

Nagy-Britannia és az Egyesült Államok most szabadon köthet új, masszív kereskedelmi megállapodást a Brexit után. Ennek a megállapodásnak a potenciálja messze nagyobb és jövedelmezőbb lesz bármilyen megállapodásnál, amely az EU-val köthető. Ünnepelj, Boris!

– írta az amerikai elnök a Twitteren.

A péntek kora reggelig beérkezett eredmények 74 fős alsóházi többséget jeleznek a Konzervatív Pártnak a 650 fős alsóházban. Ezzel a konzervatívok a legjobb eredményüket érték el az 1987-es választások óta, amikor Margaret Thatcher akkori miniszterelnök 376 tagú alsóházi frakcióval és 102 fős többséggel alakíthatta meg harmadik kormányát.

Johnson, akit saját nyugat-londoni választókerületében, Uxbridge városnegyedben jelentős fölénnyel újjáválasztottak alsóházi képviselővé, a körzet eredményének péntek hajnali bejelentése utáni rövid felszólalásában közölte: a felhatalmazás nemcsak a Brexit véghezvitelére szól, hanem az ország egyesítésére és a brit nép érdekében meghozandó elsődleges fontosságú feladatok végrehajtására, mindenekelőtt az állami egészségügyi ellátórendszer (NHS) fejlesztésére.

Abszolút konzervatív többség, történelmi munkáspárti vereség a brit választásokon

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a kormányzó Konzervatív Párt az előrejelzésekből következtethetően erőteljes új felhatalmazást kapott az előrehozott parlamenti választáson brexit véghezvitelére. A konzervatívok a pénteken kora reggelig beérkezett eredmények szerint elérték az abszolút többséghez minimálisan szükséges alsóházi mandátumszámot, de a prognózis ennél is jóval nagyobb tory többséget valószínűsít.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére