Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump felpörgetné a mexikói határra tervezett fal építését

Tóth Dalma

2019.08.29. 09:45

Trump arra kérte a Belbiztonsági Minisztériumot (Department of Hameland Security – DHS), hogy gyorsítsák fel az illegális bevándorlók megfékezésére hivatott fal építését.

A DHS két és fél év alatt 52 mérföld hosszú falat épített egy olyan területen, ahol már korábban is kerítés állt. Ez azt jelenti, hogy havonta kevesebb mint 2 mérföldnyi fal épült 2017 januárja óta. Ez rekordlassú ütem – állítja a Washignton Post Belbiztonsági Minisztériumnál dolgozó forrása.

Trump ezért arra ösztönzi a DHS-t, hogy gyorsítsák fel a fal építését, és 2020-ig húzzanak fel egy 500 mérföld hosszú falat. Az elnök továbbá azt szeretné, ha feketére festenék a határon épülő akadályokat, hogy az annyira forró legyen, hogy meg se tudják érinteni az illegális bevándorlók, továbbá azt kéri, hogy hegyesre és szúrósra tervezzék az akadályok tetejét, hogy a migránsok ne tudjanak átmászni, átugrálni rajta.

A 2000 mérföld hosszú amerikai-mexikói határ nagy részén nincsen fal. Összesen csak 650 mérföld hosszú a határkerítés, de Trump és a DHS tervei alapján ez gyorsan meg fog változni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére