Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump felfegyverezné az amerikai tanárokat

Bokor Gábor

2018.02.22. 06:44

Az amerikai elnök szerint a tanárok felfegyverzése elejét veheti az iskolai lövöldözéseknek.
WASHINGTON, 06:44

Az amerikai elnök szerint a tanárok felfegyverzése elejét veheti az iskolai lövöldözéseknek.

Donald Trump a Fehér Házban fogadta szerdán a múlt heti floridai iskolai lövöldözés túlélőit, az áldozatok szüleit és tanáraikat. Az MTI összefoglalója szerint a vendégek között voltak két korábbi, az 1999-ben a coloradói Columbine városában és a 2012-ben a connecticuti Sandy Hook iskolájában elkövetett iskolai lövöldözések túlélői is.   

Az amerikai lapok többsége drámainak jellemezte a találkozót, ahol több diák is a könnyeivel küzdött. Az egyik édesapa, Andrew Pollack, akinek a 18 éves kislánya a múlt héten a parklandi lövöldözés 17 halálos áldozatának egyike volt, felállt és azt mondta az elnöknek, hogy "tessék rendbe tenni a dolgokat! Elegem van!".

Ön ma életeket menthet meg, kérem, ne szalassza el a lehetőséget!"

– mondta egy másik szülő az elnöknek.

Donald Trump elmondta, hogy mélyen együttérez és együtt gyászol a jelenlévőkkel, majd kitért arra, hogy vannak lehetőségek az erőszak megfékezésére. Kifejtette, hogy támogatná tanárok és iskolai alkalmazottak fegyvertartását, mert ezzel megakadályozhatók lennének a lövöldözések az oktatási intézményekben.

A tanárok fegyverekhez juttatása csakis akkor működne, ha felhasználóik tudják, hogyan kell kezelni a tűzfegyvereket. Ha a parklandi iskola egyik sportedzőjének, aki megpróbálta megállítani a lövöldöző Nikolas Cruzt, lett volna fegyvere, akkor sikerülhetett volna elejét venni a tömegmészárlásnak"

– mondta az elnök, aki hangsúlyozta azt is, hogy Cruzt már korábban, többször is el kellett volna kapni, ugyanis nem volt titok, hogy mentális betegséggel küszködik.

Az elnök bejelentette, hogy valószínűleg emelik a fegyvervásárláshoz előírt életkort.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére