Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump: ez nem bevándorlás, ez invázió

888.hu

2019.01.11. 21:00

Donald Trump amerikai elnök a mexikói határról visszatérve "inváziónak" nevezte az USA-ba irányuló tömeges illegális bevándorlást. A látogatás megerõsítette Trump eltökéltségét a fal felépítésében.

Épp most tértem vissza, és a helyzet sokkal rosszabb, mint ahogy eddig hittük, ez egy invázió!"

– írta Twitter-csatornáján az amerikai elnök.

Az elnök a demokrata vezetőket gúnyolva "Pityergő Chuck és Nancynek" nevezte őket és kiemelte, hogy a helyzet az egész ország számára veszélyes.

A falat már több adminisztrációval ezelőtt fel kellett volna húzni. Egyikük sem tette – majd én"

– írta az elnök.

Mint ismert, Trump már három hete nem tud megállapodni a bevándorláspárti Demokrata Párttal a fal felépítésében. Mivel a demokraták úgy blokkolják a határvédelmi projektet, hogy nem szavazzák meg emiatt az egész országnak a költségvetését, ezért a kormányzati hivatalok működtetésére elfogyott a pénz, vagyis a legtöbb állami hivatal jelenleg zárva van, az alkalmazottak vagy fizetés nélkül dolgoznak vagy kényszerszabadságon vannak. Az úgynevezett "kormányzati leállás", amely valójában inkább az állami hivatalokat érinti és nem a kormányt, még akár hetekig is eltarthat, Donald Trump ugyanis eltökélt a fal felépítésében.

Az elnök alternatív megoldásokat is felvetett: azt pedzegette, hogy akár a hadsereggel is megépíttetné a falat, a védelmi kiadásokból állva a számlát. Az elnök a szükségállapot bevezetését is fontolóra vette.

Invázió

A helyzet valóban súlyos. Decemberben mintegy 50 ezer migránst fogtak el az USA déli határán. Ez a szám hónapok óta nagyjából állandó. Ebből 30 ezren a családjukkal együtt érkeztek 2018 legutolsó hónapjában, amely az előző hónaphoz képest 240 százalékos emelkedés a családjukkal érkezők tekintetében. Ám a migránsok nemcsak letelepedni jönnek, sokan közülük illegális anyagokat, heroint, metamfetamint, szintetikus opiátokat próbálnak becsempészni az országba.

A tömeges bevándorlás pedig még tartogathat meglepetéseket. A legfrissebb hírek szerint a szegény közép-amerikai államokban újabb migránskaravánok szerveződnek, amelyeknek célja az Egyesült Államok elérése Mexikón keresztül. A hírt már az amerikai liberális média is megerősítette.

Hamarosan kiderülhet, hogy a helyzet még súlyosabbá válik-e és mindez hogyan hat majd a bevándorláspárti demokraták politikai döntéseire.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére