Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump az évértékelõjében elég szépen kiosztotta a bevándorláspártiakat

Nagy Gábor

2019.02.06. 07:38

Évet értékelt az amerikai elnök.

Donald Trump amerikai elnök kedd esti beszédének leghangsúlyosabb része az illegális bevándorlásról, az USA déli határára tervezett fal felhúzásáról, és az ezt gátoló „kormányzati leállásról” szólt. Mint fogalmazott: a falat mindenképp fel kell építeni, s ebben számít a Demokrata Párt együttműködésére. Az elnök szerint már tarthatatlan a mexikói határnál kialakult helyzet, ezért felszólította a törvényhozókat, hogy állapodjanak meg a finanszírozáshoz szükséges összeg és a déli határbiztonság megteremtésének megszavazásában.

Itt az ideje, hogy a kongresszus megmutassa a világnak: elkötelezett az illegális migráció megállítása iránt”

– mondta Trump, emlékeztetvén mindenkit, hogy már csak 10 nap van hátra a kormányzat teljes működésének biztosításához szükséges újabb szavazásig.

Szerinte az illegális bevándorlás árát a tisztességesen dolgozó amerikai polgárok fizetik meg részben munkahelyük elvesztésével, részben pedig a közbiztonság romlásával. Trump hangsúlyozta: az illegális bevándorlókkal emberkereskedők és fiatal nőket futtató bűnözők érkeznek az Egyesült Államokba, egyúttal utalt arra is, hogy (elsősorban New Yorkban) olyan bűnbandákat számoltak fel, melyeknek tagjai illegálisan tartózkodtak az országban. Ezért az amerikai elnök szerint

A bevándorlási politika rendezése morális kötelezettség is.”

Az amerikai elnök évértékelőjében nem csak a bevándorláspártiak kapták az ívet. Bernie Sanders és a szocialisták is „foghatták a fejüket”.

Amerika a szabadságra és a függetlenségre, nem pedig a kormányzati kényszerítésre, túlsúlyra és a kontrollra épült. Mi szabadnak születtünk, és szabadok is maradunk”

– hangoztatta Trump.

Az amerikai elnök beszédének másik hangsúlyos része Észak-Koreáról szólt. Trump elmondta: február 27-én és 28-án fog találkozni ismét az észak-koreai vezetővel, Kim Dzsongunnal.

Ha nem engem választottak volna meg az Egyesült Államok elnökének, akkor ma nagy háborúban állnánk Észak-Koreával”

– hangoztatta Trump.

Az amerikai elnök szót ejtett Izraelről – hogy tudniillik Washington Jeruzsálemet ismerte el az ország fővárosának, majd kitért a venezuelai helyzetre is –, mondván: az USA Juan Guaidó ellenzéki politikust tartja a dél-amerikai ország legitim vezetőjeként. Venezuela után Donald Trump kitért Szíriára és Afganisztánra is. Az elnök kifejtette: az amerikai kormány felgyorsítja erőfeszítéseit, hogy kivonja katonáit Szíriából és Afganisztánból, mert az olyan nagyszerű országok, mint az Egyesült Államok „nem folytathatnak végeérhetetlen háborúkat”. Trump ugyanakkor leszögezte: a csapatkivonástól függetlenül az Egyesült Államok továbbra is mindent megtesz azért, hogy

megsemmisítse az Iszlám Állam maradványait”.

Donald Trump szerint „az amerikai vagyon meglopásának véget kell vetni”, ezzel arra utalt, hogy Kína nemcsak tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat, hanem eltulajdonítja az amerikai szellemi tulajdont is.

Az amerikai elnök a belpolitikai témákat tekintve pedig elmondta: kétpárti egyetértéssel folytatott politizálást a kábítószer-fogyasztás társadalmi válságának megoldása, az agrárreform és az elavult amerikai infrastruktúra megújítása ügyében. Bejelentette azt is, hogy a tervezett új egészségbiztosítási törvény tárgyalásakor „prioritás” az érvényben lévő törvény egyes elemeinek megőrzése, és felkéri majd a kongresszust a kiterjesztett abortusztörvény felülvizsgálatára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gulyás: Érdemes megjutalmazni az erdélyi magyar összefogást!

Gulyás: Érdemes megjutalmazni az erdélyi magyar összefogást!

Gulyás Gergely elmondta, hogy a magyar kormány a szimbolikus ügyeken túl immár a gazdaságfejlesztési programon keresztül is szeretné támogatni az erdélyi magyarokat.

7:59 | A nap legfontosabb hírei

7:59 | A nap legfontosabb hírei

Szájer lemondott, Demeter visszavonta írását, rekordot döntött ismét a koronavírus járvány.

Gyurcsányék Brüsszellel örömmel szövetkezve támadják a kormányt

Gyurcsányék Brüsszellel örömmel szövetkezve támadják a kormányt

Lelki szemeim előtt látom Dobrev Klárát, amint egy jókora husánggal üti-veri a magyar kormányt. Ahogy a gazda, akinek elverte szőlőjét a jég, és elkeseredettségében ő is nekiesett egy nagy bottal, mondván: – Nézzük, mire megyünk ketten!

Tudatos vásárlást ajánl mindenkinek Müller Cecília

Tudatos vásárlást ajánl mindenkinek Müller Cecília

Az országos tisztifőorvos nyilatkozott az oltásokról is, miszerint jelenleg az orosz vakcina van leginkább elérhető közelségben, de a többi vakcináról is azt hallani, hogy az engedélyeztetési eljárás vége felé járnak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére